Gül üreticileri dikkat! GÜLBİRLİK duyurdu: Alım fiyatı 30 TL birden artırıldı, ödemeler gelecek hafta başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gül üreticileri dikkat! GÜLBİRLİK duyurdu: Alım fiyatı 30 TL birden artırıldı, ödemeler gelecek hafta başlıyor

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Isparta'da gül çiçeğinin kilogramının alım fiyatında yükselişe gidildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK), alım fiyatının 51 TL'ye yükseltildiğini açıklayarak ödemelerin gelecek hafta başladığını duyurdu.

Isparta'da gül çiçeğinin kilogramının alım fiyatı yükseltildi.  Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinden (GÜLBİRLİK) yapılan açıklamaya göre, yönetim kurulu kararıyla daha önce alımı 24 lira 25 kuruş olan gül çiçeğinin kilogram fiyatı, yüzde 100'ün üzerinde artırıldı.

30 TL'LİK FİYAT FARKI ÖDEMESİ GELECEK HAFTA

Daha önce üreticiye kilogram başına 20 lira peşin ödeme yapan GÜLBİRLİK, kesintilerden sonra üreticiye 30 liralık fiyat farkını, gelecek hafta içerisinde kooperatifler aracılığıyla ödemeye başlayacak.

REKOLTE OLUMSUZ HAVAYA TAKILDI: 10 BİN TON GERÇEKLEŞTİ

Açıklamada görüşlerine yer verilen GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik, bu yıl yaklaşık 50 gün süren gül çiçeği alım kampanyası sonundaki rekoltenin, olumsuz hava şartları nedeniyle 10 bin ton civarında gerçekleştiğini bildirdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...