Gram altın 7 günlük düşüşe ara verdi: Gözler Fed tutanaklarına çevrildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gram altın 7 günlük düşüşe ara verdi: Gözler Fed tutanaklarına çevrildi

Ekonomi Haberleri

Küresel piyasalarda ons başına altın son 7 haftanın en düşük seviyesine doğru inerken, yurt içinde gram altın 7 günlük düşüşe ara verdi. Altın fiyatlarında gözler ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı tutanaklara çevrildi.

Küresel piyasalar dünya genelinde güçlenen enflasyon ve resesyon endişeleriyle negatif bir seyir izlerken, bugün gözler, yoğun veri gündemiyle birlikte ABD Merkez Bankasına (Fed) çevrildi. Fed toplantı tutanaklarının açıklanacağı güne altın fiyatları düşüşle başladı. Ons altın Haziran sonundan bu yana en düşük seviyesini görmeye hazırlanıyor.

GRAM ALTIN 7 GÜNLÜK DÜŞÜŞE ARA VERDİ

Altın uluslararası piyasalarda ons başına 1900 dolar seviyesine çok yaklaştı. 2000 dolar beklentisi olan Ons altın, şu sıralarda yüzde 0,11 artışla 1.904 dolardan işlem görüyor. Yurt içinde ise altının gram fiyatı, 7 günlük düşüşün ardından altının ons fiyatındaki toparlanmanın etkisiyle yeni güne yükselişle başladı. Altının gram fiyatı saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,10 artışla 1.656 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda, çeyrek altın 2.721 liradan, Cumhuriyet altını 10.983 liradan satılıyor.

Ekranlarda 1660 TL bandında olan gram altın Kapalı Çarşı'da ise yükseliş ivmesini sürdürüyor. Saat 10:30 itibarıyla gram altın serbest piyasada 1720 TL'den fiyatlanıyor. 

Gram altın 7 günlük düşüşe ara verdi: Gözler Fed tutanaklarına çevrildi

FED ÜYESİNDEN ŞAHİN MESAJ

Enflasyonun Temmuz ayında da yavaşlamaya başlamasının ardından son faiz toplantısında pas geçen Fed'in Eylül ayında alacağı faiz kararı merak ediliyor. Fed Başkanı Powell faiz indirim sürecinin yakın olmadığı mesajını verirken, Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari'den dikkat çeken yorum geldi. Fed üyesi Kashkari enflasyonun son dönemde görülen yavaşlamaya rağmen hala yüksek olduğunu belirterek “Faiz artışlarının bittiğini söyleyemeyiz” ifadesini kullandı.

Gram altın 7 günlük düşüşe ara verdi: Gözler Fed tutanaklarına çevrildi

İSLAM MEMİŞ'TEN SAATLİ BOMBA UYARISI

Fed tutanaklarının ardından piyasalarda nasıl bir ivme yaşanacağı merakla beklenirken Finans Analisti İslam Memiş'ten küresel piyasalara ilişkin dikkat çeken uyarı geldi. Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"Çin emlak piyasasında yaşanan belirsizlikler, gerginlikler küresel piyasalarda hissedilebilir. Küresel piyasalarda saatli bir bomba var. Tatil modunda olunduğu için şuanda fiyatlama yapılmıyor. Benim beklentim bu saatli bombanın Çin'de patlayacağı ihtimali. 22 milyon dolarlık bir borcu olan özel bir şirketin bir ay geçmesine rağmen borcunu ödeyemedi. Çin hükümeti destek mi verecek yoksa batmasına izin mi verecek? Gözlerimiz bu tarafta. Asya tarafından gelen ekonomik veriler olumsuz. Küresel piyasalarda türbülans Çin'de başlayabilir. Eylül ayı itibarıyla küresel piyasların yeni hikayesi bu olacak." 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: Bloomberg, TGRT Haber

Derleme: Türkiye Gazetesi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...