Gözler Merkez Bankası'nda! 250 baz puan artış bekleniyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gözler Merkez Bankası'nda! 250 baz puan artış bekleniyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) bugün TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplanarak faiz kararını açıklayacak.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Merkez Bankası, geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 35’e yükseltmişti. Ekonomi çevreleri, politika faizinin yıl sonuna kadar yüzde 40’a çıkacağı konusunda mutabık. Bazı ekonomistler bugün ‘tek seferde 500 baz puan artış’ beklerken, bazı ekonomistler de ‘Kasım ve aralık aylarında 250’şer baz puan artış’ olabileceğini belirtiyor.

"DAHA KESKİN FİYAT POLİTİKALARI OLMALI"

250 baz puan artış yapılmasının daha doğru olacağını ifade eden Ekonomist Seyfettin Erdoğan, tek seferde 500 baz puanlık faiz artışının ekonomide durgunluğa yol açabileceğine dikkat çekti. Erdoğan “Şu anda para politikasının ekonomiyi tamamen durgunlaştıracağı sınıra gelmiş bulunmaktayız. Bu sınıra gelindiğinden dolayı, para politikasının enflasyonla mücadelede etkililiğinin azaldığını söyleyebiliriz. 500 baz puanlık bir faiz artışının, keskin bir negatif etki yapacağı kanaatindeyim. 250 baz puan artış, daha doğru olur. 500 baz puanlık sıçrama, ekonominin stagflasyona doğru gitmesine yol açabilir” dedi.

Sadece faiz oranlarındaki artış ile enflasyonla mücadele edilemeyeceğini ifade eden Erdoğan, daha keskin fiyat politikalarının olması gerektiğini kaydetti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...