Gemilere devlet desteği

Gemilere devlet desteği

Ekonomi Haberleri

Gemi inşasında marka haline gelen ancak küresel kriz döneminde kan kaybeden tersanecilik sektörü eski günlerine kavuşacak.

Türk gemi inşa sanayinin rekabet gücünü artırmayı amaçlayan Ekonomi Bakanlığı, bu kapsamda şubat ayında 13 gemi yapım projesini yatırım teşviki kapsamına aldı. Söz konusu projeler KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta primi desteği gibi teşviklerden yararlandırılacak. Desteklenecek yatırımlar arasında kimyasal tanker, balık işleme fabrika gemisi, feribot, buz kıran çapa elleçleme ve platform destek gemisi, açık deniz gemisi, asfalt taşıma tankeri gibi deniz araçları bulunuyor. Sabit yatırım tutarı 531.5 milyon lirayı bulan gemi inşa projeleri için 190 milyon dolarlık makina ve teçhizat ithalatı yapılması planlanıyor. Projelerin inşa sürecinde de bin 744 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...