Ali Babacan: ''Merkez'i dinleyin'

Ali Babacan: ''Merkez'i dinleyin'

Ekonomi Haberleri

Babacan, sadece Merkez Bankası'nın açıklamalarının ve uygulamalarının dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

erkez Bankası'nın 22 Nisan'da yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısı, doların tarihî zirvelerine yakın seviyede gerçekleşecek olması sebebiyle piyasalar tarafından merakla bekleniyor. IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları ve G20 oturumları kapsamında ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türk lirasının değer kaybettiği dönemlerde sadece Merkez Bankasının açıklamalarının ve uygulamalarının dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Babacan, "Benden 12.5 yıllık iktidarlık dönemimizde kurlarla alakalı bir açıklama duymadınız. Çünkü serbest kur rejimi uyguluyoruz. Ama ben hep şuna da vurgu yapıyorum: Kurlarla ilgili dikkat edilmesi gereken bir şey varsa, o da Merkez Bankamızın yaptığı açıklamalardır ve yaptıklarıdır. Kurdan enflasyona geçişgenlik olduğu için Merkez Bankası tabii ki kayıtsız kalmıyor, kalamıyor. Ben, herkese, Merkez Bankamızın dediklerini ve yaptıkları yakından takip etmesi tavsiye ediyorum."
CARİ AÇIK YÜZDE 4 OLUR
Babacan, petrol fiyatlarının Türk ekonomisine etkilerine yönelik soru üzerine, "Fiyatlar eğer düşük seviyelerde kalmaya devam ederse, bizim bu yılki cari açığımız uzun bir zamandan sonra yüzde 4'lü rakamları görebilir" öngörüsünde bulundu. Petrol fiyatlarının enflasyon üzerindeki olumlu etkilerinin de görülmeye başlandığını dile getiren Babacan, artan gıda fiyatlarınınsa bu etkiyi zayıflattığını kaydetti. Yılın ikinci yarısının çok önemli olacağını vurgulayan Babacan, "Yağış ve inşallah ürün bolluğu sebebiyle, gıda fiyatları makul seviyede giderse, enflasyon konusunda hiç kuşkusuz daha olumlu bir tablo getirebilir" değerlendirmesini yaptı.
G7'nin adı artık duyulmuyor
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin dönem başkanlığını yaptığı G20'nin dünyada en önemli platformlardan biri haline geldiğini söyledi. Artık G7'nin adının pek duyulmadığını, eskiden G7'nin üstlendiği fonksiyonun önemli bir kısmını G20'nin üstlendiğini belirten Babacan, "Türkiye'nin deneyimini G20 platformuna başarıyla taşıdık. Herkesten olumlu dönüyler aldık" dedi. Türkiye'nin çok önemli bir çözüm sürecini sürdürdüğünü de ifade eden Babacan, "On yılların biriktirdiği problemlerin çözümü de kolay değil. Maalesef, Türkiye'yi çözüm süreci yolundan saptırmaya yönelik girişimlere de dönem dönem maruz kalmaktayız. Halkımızın şu anda çözüm sürecini sahiplenmesi çok güçlü. Halkımız, sürece çok büyük bir destek veriyor" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...