Gelecek inovasyondan geçiyor

- Güncelleme:
Gelecek inovasyondan geçiyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin medyadaki lokomotifi hâline gelen Türkiye’de İş Dünyası dergisi, “Mahkeme Sohbetleri”nin üçüncüsünü gerçekleştirdi.

Destek Patent iş birliği ile Mahkeme Lokantasında gerçekleşen, lider markaların temsilcilerini aynı masada buluşturan sohbetin konusu bu defa  “Sürdürülebilir İş Modelleri: Yeşil Teknolojilerin Yükselişi ve İş Dünyasına Etkileri” olurken green patent ve green IT de ele alınan başlıklar arasındaydı.

İŞ DÜNYASI İLGİ GÖSTERDİ

Mahkeme Sohbetleri’nin üçüncüsüne; Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, Destek Patent CEO’su Faruk Yamankaradeniz, Tezmaksan CFO’su Gökhan Savun, Ariş Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, Muratbey Peynirleri İş Geliştirme Direktörü Gülnur Uluğ, Hepsiburada Kurumsal İletişim Müdürü Cem Tanır ve Destek Patent, Destek Birimler Direktörü Furkan Çelik katıldı.

Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz “Destek Patent olarak öncüsü olduğumuz buluşmada iş dünyasıyla bir araya geliyoruz. İş dünyasının marka, patent gibi sınai mülkiyet haklarının her alanı ile ilgili düşüncelerini doğrudan öğrenme fırsatı elde etmiş oluyoruz. Şirketlerin yürüttüğü çalışmaları birinci ağızdan dinliyor, onlara sunacağımız imkânları burada bizzat iletiyoruz” diye konuştu. Robot teknolojileri konusunda ülke genelinde öncü marka olan Tezmaksan’ın CFO’su Gökhan Savun “Gelecek bizi üzerinde yoğunlaştığımız robot teknolojisine götürüyor. Bu konu dünyada tartışma noktası. Sadece hizmet sektörünün değil üretim sisteminin de içine entegre olması bekleniyor. Bütün bunlardan da yapay zekânın kaçınılmaz olduğu gerçeği ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Mahkeme Lokantasının iş dünyası nabzını ölçtüğüne işaret eden Hepsiburada Kurumsal İletişim Müdürü Cem Tanır “Otonom teslimatlarla ilgili İTÜ’de teslimat yapan robotlarımız vardı, bu konudaki çalışmalarımız hâlâ devam ediyor. Drone’larla teslimat, otonom araçlar… Bunların hepsi hayatınıza girecek. Bu teknolojileri yakından takip ediyoruz” dedi.

PATENTİN ÖNEMİ BÜYÜK

Pırlantanın enerji meselesi olduğunu ve bu enerjinin teknolojiye adapte edilme fikrinin ilerleyen yıllarda mümkün olabileceğini söyleyen Ariş Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş ise “Bana göre gelecek yıllarda elmaslar ya da yapay elmaslar bütün teknolojilerde yer alacak” diye konuştu. Muratbey Peynirleri İş Geliştirme Direktörü Gülnur Uluğ ise “Yıllardır yaptığımız bu çalışmalarda öğrendiğimiz şey şu oldu; koruma şart. Patent ve markaların tescille korunması; hem inovasyonu desteklemek hem de proje sahiplerini korumak için çok önemli” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...