Fişek gibi nesil geliyor bizi kimse tutamaz!

Fişek gibi nesil geliyor bizi kimse tutamaz!

Ekonomi Haberleri

Ev Tekstili Sanayicileri Derneği Başkanı, "Dünyadaki fırsatları gören, anlayan bir nesil yetişiyor. 10 yıl sonra Türkiye büyük bir marka olacak" dedi

Son 10 yılda Türkiye'nin hemen hemen bütün sektörleriyle bir atılım içerisine girdiğine dikkat çeken iş dünyasının temsilcileri, bu değişim sürecinde yetişen nesil sayesinde yakın dönemde ülkenin marka haline geleceğine dikkat çekiyor. Düzenlenen sohbet toplantısında açıklamalarda bulunan Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Yaşar Küçükçalık, 80'lerden sonra Merhum Turgut Özal'la Türkiye'de büyük bir değişim başladığını söyledi. Türk yatırımcının bu dönemde dışarı açıldığını belirten Küçükçalık, "Öncesinde sadece 8-10 aile Ankara'nın yolunu biliyordu. Özal'dan önce yabancı yatırımcı gelir, 'şunu yap bunu yap' derdi. İşçilik ucuzdu, fason merkeziydik. Daha sonra gelişim başladı, fabrikalar kuruldu" diye konuştu.
Bu gelişmenin 90'lardan sonra sekteye uğradığını ancak AK Parti'yle birlikte yeni bir persfektiften ülkenin yol almaya başladığını ifade eden Küçükçalık, şöyle devam etti: "Bugün gelinen noktada markalaşma ve pazarlama dönemi başladı. Artık müşterilere koleksiyonlar sunuluyor. Bütün büyük markalar gelişmiş ülkelerden çıkar. Türkiye'den de artık büyük markalar doğmaya başladı. Bundan sonraki aşama inovasyon. Önce kendi markamızı benimseyip sahip çıkmalıyız. Mal satmamız gereken ülkelerde de yerleşik olmalıyız. Avrupa'da birçok eski marka var, sahiplerinin ise şirketi bırakacağı çocukları yok. Bunlar büyük fırsat, bunları satın almalıyız. Diğer taraftan bunları gören, anlayan bir nesil yetişiyor. Çok güçlü bir jenerasyon geliyor. 10 yıl sonra Türkiye büyük bir marka olacak."
Son günlerde tekstil sektöründeki iflas erteleme gibi durumları da değerlendiren Büyükçalık, "Bunlar Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan kaynaklanmıyor. Şirketin kendi problemlerinden kaynaklanıyor" dedi. Ev tekstilinin 3. çeyrek rakamlarını da açıklayan Yaşar Büyükçalık, sektörün geçen yıla oranla yüzde 6'lık büyümeyle 3.6 milyar dolar ihracat yazacağını söyledi. nbsp;


SADECE BORNOZDAN 700 MİLYON DOLAR
Tekstilciler dev fuar alanları talep ediyor nbsp;

TETSİAD VE CNR Holding iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenecek "HOME amp;TEX Fuarı" 19-22 Kasım tarihlerinde Yeşilköy'de gerçekleştirilecek. 30 bin metrekarelik alanda düzenlenecek fuara 500 katılımcı ve 30 bin ziyaretçinin geleceği tahmin ediliyor. TETSİAD Başkanı Yaşar Büyükçalık, sektörün şehir içinde daha büyük bir fuar merkezine ihtiyacı olduğunu, gelişmenin sırrının fuarlarda olduğunu vurguladı. Ocak-eylül dönemine en fazla ev tekstili ihracatı, 439 milyon dolarla Almanya'ya yapıldı. Bu değer toplam içinde yüzde 17.38'lik bir orana karşılık geliyor. Almanya'yı yüzde 9.64 artış ve 243 milyon dolarlık ihracatla Rusya izliyor. 3. sırada ise yüzde 8'lik artış ve 202 milyon dolarlık ihracat değeri ile ABD yer alıyor. En yüksek ihracat kalemi ise 706 milyon dolarla havlu ve bornoz grubunda gerçekleşti. Bunu yatak çarşafları, perdelik ve döşemelik kumaş grupları izledi.


ENES DEMİRAY



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...