Erkekler ocağınıza incir ağacı dikecek

Düzenleyen:
Erkekler ocağınıza incir ağacı dikecek

Ekonomi Haberleri

Alışveriş düşkünü kadınlar için sıkça kullanılan bir deyimdir bu...

CANAN ERASLAN

“Ocağımıza incir ağacı dikecek” deriz gereksiz harcama yapanlar için. Ancak alışveriş düşkünlüğünde erkekler zirveyi kadınların elinden aldı; fakat online alışverişte... 400’ü aşkın sanal mağazayı tek çatı altında toplayan, bu mağazalardan alışveriş yapanlara nakit para ödeyen Avantajix.com verilerine göre, erkekler kadınların 2 katına yakın süreyi alışveriş için bilgisayar başında geçiriyor. Üstelik kadınlar daha çok kozmetik, kıyafet, takı, ayakkabı, çanta gibi ürünler aldığı için sepet değerleri ortalama 50-60 lira seviyesinde. Erkeklerin ilk baktıkları şeyler elektronik ve saat olduğu için sepetleri 70-80 lira civarında... O hâlde gelin, biraz ayrıntılara bakalım...
¥ Kadınlar sanal mağazalarda 12.00-13.00 arasında dolaşıyor. Yani öğle saati. Erkekler ise gece 23.00 ile 01.00 arasını tercih ediyor.
¥ Erkekler 3 saat 32 dakikasını, kadınlar 1 saat 52 dakikasını internette alışverişe ayırıyor..
¥ Kadınlar karşılaştırma yapıyor ve 14 dakikada alıyor. Erkekler için bu 9 dakika sürüyor.
¥ Kadınlar en çok e-ticaret sitelerinden kıyafet satın alıyor. Ardından teknoloji, takı, kozmetik, ayakkabı ve çanta. 
¥ Erkeklerin ilk baktıkları şey teknoloji ürünleri, giyim ve saat de peşinden geliyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...