Erdoğan'ın fırsatçılık uyarısı etkili oldu: 2 yılda yüzde 1500 arttı! Konutta indirim için ilk sinyal

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Mynet,
- Güncelleme:
Erdoğan'ın fırsatçılık uyarısı etkili oldu: 2 yılda yüzde 1500 arttı! Konutta indirim için ilk sinyal

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Mynet,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir programda iki yılda yüzde 1500 artan çimento ve beton fiyatlarına dikkat çekerek fırsatçılık tespit edilirse gereğinin yapılacağı konusunda uyarmıştı. Erdoğan'ın uyarısı etkili oldu. Konut fiyatlarındaki indirim için ilk olumlu mesaj geldi. Tedbir alınırsa konutta yüzde 20'lere varan indirimin gerçekleşebileceği belirtildi.

Enflasyon nedeniyle tavan yapan otomobil ve konut fiyatları, sektördeki fırsatçılar nedeniyle daha da tırmandı. Ticaret Bakanlığı'nın otomobil sektöründe başlattığı tedbirlerle hem sıfır hem de ikinci el fiyatlarında köpük sönerken, gözler konut fiyatlarına çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir programda konut maliyetlerine dikkat çekmiş ve fırsatçıları uyarmıştı. Erdoğan'ın sözlerinini ardından sektörden indirim için ilk olumlu sinyal geldi.

İKİ YILDA YÜZDE 1500 ARTTI

İki yıl öncesine kadar hazır betonun tonu 130 TL, çimentonun tonu da 150 TL'idi. Aradan 2 yıl geçti, fiyatlar yüzde 1500 arttı, ikisinin de ton fiyatı 2500 TL oldu. Bu da konut fiyatlarını tetikledi.

ERDOĞAN'DAN FIRSATÇILARA SERT UYARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı programda yaptığı açıklamada "Çimento ve hazır beton sektöründeki dengesiz fiyat artışlarını da yakın takibimize aldık. Fırsatçılık tespit edilirse gereği neyse yapacağız" demişti.

KONUTTA YÜZDE 20 İNDİRİM YOLDA

Konuyla ilgili İMKON Başkanı, "Sadece fırsatçılık değil, daha ilerisi var. Bazı bölgelerde, illerde uygun fiyatlı beton sattırmıyorlar size" demişti. Sektör temsilcileri tarafından tedbir alınırsa konutta yüzde 20'lere varan indirimin gerçekleşebileceği belirtildi.

KONUT SATIŞINDA YENİ SİSTEM

Emlak ilanlarında manipülasyonu ve aldatıcı ilanların önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı denetimlerini sıklaştırırken, konut satışında yeni sistem ay sonunda devreye giriyor. E-devletten kimlik doğrulaması ise şart olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Mynet,
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...