EPDK Başkanı: Döviz bazlı teşvik artık olmayabilir

Düzenleyen:
EPDK Başkanı: Döviz bazlı teşvik artık olmayabilir

EKONOMİ Haberleri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, yenilenebilir kaynaklarda yatırım yapılabilirliğin arttığını belirterek, “Ancak artık döviz bazlı teşviklerin olacağını düşünmüyorum. Hepsine toptan, veya şundan üretene bu kadar, bundan üretene şu kadar diyebiliriz. Türkiye’de yatırım yaptığınız için, firmaları çok fazla etkilemeyecektir” dedi.

Osman Çobanoğlu ANTALYA
Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) kapsamında ve diğer bazı alanlarda uygulanan yatırımların, döviz bazlı teşvike bağlı olmadığını vurgulayan Yılmaz, “Teknolojinin gelişmesiyle birlikte imkânlar, daha da olumlu yönde değişiyor. Artık döviz bazlı teşviklerin olacağını düşünmüyorum. Yatırımcının şimdiden önünü görebilmesi açısından konuyla ilgili detayların belirlenmesi, piyasaya ve yatırımcıya olumlu etki sağlayacak. Bununla ilgili de zaten kuruluşlarımız çalışıyor” diye konuştu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...