En çok reform yapan 10 ülke arasındayız

En çok reform yapan 10 ülke arasındayız

EKONOMİ Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin 2018 yılında en fazla reform yaparak iyileştirme gösteren ilk 10 ülke arasında yer aldığını söyledi.

Dünya Bankası tarafından yayınlanan ‘İş Yapma Kolaylığı 2019’ raporuna ilişkin görüşlerini, sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklayan Bakan Albayrak, “İş Yapma Kolaylığı 2019 raporunda Türkiye 2018’e göre 17 basamak yükseldi” dedi. Türkiye’nin 190 ülke arasında 43’üncü sırada yer aldığını vurgulayan Albayrak “Ülkemiz 2018’de gerçekleştirdiği reformlar sayesinde bu yıl ilk kez en fazla reform yaparak iyileşme gösteren 10 ülke arasında yer aldı” dedi. Albayrak, raporun, küresel yatırımcılar için bir teşvik işlevi gördüğünü vurgulayarak “Uyguladığımız politikaların yatırımcı güvenini yükseltmedeki başarısını ortaya koymuştur” ifadesini kullandı. Bakan Albayrak, ekonominin her alanında güçlü politikaların kararlılıkla hayata geçirileceğini ve ekonomiye duyulan güvenin çok daha yukarılara çekileceğini söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...