Emekliye yüzyılın hediyesi geliyor: Hükümet düğmeye bastı! Ara zam için tarih ve rakam belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Emekliye yüzyılın hediyesi geliyor: Hükümet düğmeye bastı! Ara zam için tarih ve rakam belli oldu

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak ara zammı merakla beklerken, hükümet yüzyılın hediyesi için harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına Cumhuriyet'in 100. yılı münasebetiyle emeklilere ikramiye verilmesi için talimat verdi. İşte milyonların merakla ettiği tarih ve rakam....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memur, SGK ve Bağ-Kur emeklileri için ara zam sinyali vermesinin ardından gözler 1 Ekim'de açılacak meclise çevrildi. Milyonlarca emekli için ara zam yapılması beklenirken, hükümet yüzyılın hediyesi için düğmeye bastı. Temmuz ayında yüzde 25'lik zamdan yararlanamayan ve maaşları enflasyona göre çok az kalan emekliler için hükümet, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla verilecek ikramiye için harekete geçti. 

ERDOĞAN KURMAYLARINA TALİMATI VERDİ

Emekliler normal şartlarda Ramazan ve Kurban Bayramlarında ikramiye alıyor. Bu yıl ise emekliler için ilk defa bir istisna uygulanacak. Cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle milyonlarca emekliye Cumhuriyet hediyesi verilecek. Emeklilere müjdeli haber, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı'ndan çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MYK toplantısında kurmaylarına emeklilere 100. Yıl İkramiyesi verilmesi için çalışma başlatması talimatını ilettiği öğrenildi. Hazine ve Maliye Bakanı ile koordineli bir çalışma yapıldıktan sonra rakamın belirleneceği, üzerinde durulan rakamın en az 5 bin lira olduğu ancak son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söyleyecek.

EMEKLİYE ARA ZAM İÇİN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakan Işıkhan'a verdiği talimat sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, en düşük emekli maaşına düzenleme için çalışmaların sürdüğünü açıkmıştı. AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, "Bütçe dengesini bozmadan, ciddi nitelikli bir çalışma yapılıyor. Meclise intikal ederse biz de bu konuda hızlı bir çalışmayı ortaya koyacağız" ifadeleriyle milyonlarca emekliyi seyyanen zam için umutlandırdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise son olarak, "Çalışmalar sürdürülüyor, 'Emekliler için ne yapabiliriz?' diye alternatiflere bakılıyor. Şartlarımızı sonuna kadar zorlayarak emeklimizin yanında olacağız" dedi.

ARA ZAM İKİNCİ TORBADA

Annelerin emekliliğinden, Bağ-Kur prim indirimine, evlilik kredisine kadar birçok konu ekim ayında açılacak Meclis'in gündemine gelecek. 1 Ekim'de açılacak TBMM'ye gelecek ikinci torba yasa ile emekli maaşına ara zam konusu da masaya yatırılacak. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN MASADAKİ RAKAM

Seçim öncesi 5.500 TL'den 7.500 TL'ye çıkan en düşük emekli maaşı temmuzda da 7.500 TL'de kaldı. Emeklilerin tepkilerinin ardından düzenleme için harekete geçen hükümetin, en düşük emekli aylığnı 10 bin TL civarına çıkarması bekleniyor. Konuyla ilgili olarak Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, şunları söyledi: "Şu anda asgari ücretin 11 bin 400 olduğunu ele aldığımızda en düşük emekli maaşının 10 lira civarında olması gerek." 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Şengül20 Eylül 2023 13:33

Seyyanen zam yapılmamalı seyyanen zam yapıldığı zaman kök maaşlara yapılan enflasyon oranında yapılan zamlarda birçok emekli zam alamıyor en az emekli maaşı on bin lira olmalı On bin liranın altındaki maaşları on bine çekerseniz emekliler biraz daha rahat ederler

Şaban19 Eylül 2023 22:28

Yıllarca yüksek prim yatırdık. 3.Aydan sonra hep kesintiye uğradık.Bizim günahımız ne .Yüksek prim yaptıranlar ne olacak?

Arir Kaptı 19 Eylül 2023 14:06

1986 da emekli oldum ilk defa asgari ücretin altında maaş alıyorum başka bir şey demiyorum.

Osman19 Eylül 2023 13:54

Temmuz da verilmesi gerekeni 4ay sonrami veriyorsunuz? 30bin olmali net 1ay gecinilecek rakam

emekli18 Eylül 2023 19:37

En doğrusu pirim gün sayısına göre emekli maaşları düzenlenmelidir. ikramiye yerine maaş a zam versinler en düşük emekli maaşı açlık sınırı altında olmamalı

Bozok18 Eylül 2023 17:37

Emeklilere Ekim ayından geçerli olmak üzere en az yüzde 25 oransal zam yapılmalıdır.

Yusuf17 Eylül 2023 18:48

Prime dayali zam yapilmali 11 bin gun ile 5600 gun bir olamaz kademeli zam olmali ikincisi kidem tazminati keisnlikle fona devredilmemeli cok tepki alirlar.

Muharrem16 Eylül 2023 17:43

İntibaktan hiç bir haber yok.gündemden düştümü.esas bizim hakkımız.gündeme taşırsanız çok memnun oluruz.

Ahmet ERDEK 16 Eylül 2023 17:32

Emekliler için uygulanacak zam oranı herkesin yatırdığı prim gün sayısına göre belirlenmesi en adil ve hakkaniyete uygun bir sistem olacaktır. 6000-7000 gün prim ödeyenle 10000-12000 gün prim ödeyen aynı maaşı almamalıdır saygılar sunarım.

Sonraki Haber Yükleniyor...