'Emekli maaşı asgari kadar olsun' talebi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
'Emekli maaşı asgari kadar olsun' talebi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Emekliler Derneği Başkanı Ergün, emekli ile çalışan arasındaki farkın artması için "Emekli maaşı asgari ücret kadar olsun" dedi.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Memur ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları arasındaki fark giderek açılıyor. Hükûmetin, emekli taban aylığını 7.500 liradan 10 bin liraya çıkarılmasıyla ilgili bir düzenleme üzerinde çalıştığı iddia edilirken, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kâzım Ergün, emeklilerin talebinin ‘en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çekilmesi’ ve ‘7.500 lira üzerinde aylık alanlara en az 8.000 lira seyyanen zam yapılması’ olduğunu söyledi.

“İNTİBAK BEKLENTİMİZ MASADA”

Toplu sözleşme ile kamu işçileri taban maaşının 21 bin lira olarak belirlendiğini, memur taban maaşının da 22 bin lira olduğunu ifade eden Ergün şunları dile getirdi: Hâlihazırda, çalışan ve emekli arasında ciddi bir maaş farkı varken ve bu durumun düzeltilmesi için ısrarla ‘intibak’ beklentimiz masadayken, emeklilerimizin beklentileri de en az çalışanlar kadar zam almak. Aksi hâlde çalışan ve emekli arasında en az iki kat olan ücret adaletsizliği, üç dört katına çıkacak. Bu durum, yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş emekliler için hayal kırıklığı olacak ve toplumsal barış zedelenecek. Altı ayda bir alınacak TÜFE zammı ile de fark daha hızlı artacak ve toplumda kapanması çok derin bir yara açacak. Aynı marketten, aynı ekmeği, aynı fiyatı ödeyerek alan ve 7 bin 500 lira ile geçinmek durumunda kalan emeklilerimizin ne yazık ki hayatlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilme imkânı kalmadı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...