Emekli çiftçiye ikramiye müjdesi: Tebliğ formülü devreye girecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Emekli çiftçiye ikramiye müjdesi: Tebliğ formülü devreye girecek

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel verilen ikramiyeden faydalanamayan çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için talimat vermişti. AK Parti kurmayları sorunu tebliğ formülü ile çözecek. İşte detaylar...

Bu sene ilk defa Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel verilen 5 bin TL'lik emekli ikramiyesinden çiftçiler yararlanamıyor. Birçok çiftçi bu ikramiye ve sonraki ikramiyelerden faydalanabilmek için Çiftçi Kayıt Sistemi'nden (ÇKS) kaydını sildirdi. Birçok çiftçi AK Parti kurmaylarını telefon yağmuruna tutarak, sistemin değişmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize ziyareti sırasında AK Parti kurmayları ve bazı çay üretimi yapan çiftçiler konuyla ilgili sıkıntılarını Erdoğan'a anlattı. Erdoğan, sorunun çözülmesi ve çiftçi emeklilerin de ikramiye alması için talimat verdi.

Emekli çiftçiye ikramiye müjdesi: Tebliğ formülü devreye girecek

TEBLİĞ FORMÜLÜ İLE ÇİFTÇİ İKRAMİYESİNE KAVUŞACAK

AK Parti kurmayları sorunun daha hızlı ve  daha kolay olacağını düşündüğü için tebliğ yöntemini gündemlerine aldı. Bu formüle göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bir tebliğ yayınlayarak, "çalışan emekli, çalışmayan emekli" tanımı yapılacak. Çalışan emekliden neyin kastedildiği detaylı olarak anlatılacak. ÇKS'ye kayıtlı olan emekliler bu tanımlama dışında kalacak ve çiftçi ikramiyesine kavuşacak. Mevcut yasalarda çalışan-çalışmayan emekli tanımı bulunmuyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...