Eğit-donat silahları Nusra'ya bırakıldı

Eğit-donat silahları Nusra'ya bırakıldı

Ekonomi Haberleri

Yeni Suriyeli Güçler'in bir komutanının, koalisyonun birliğine verilen ekipmanı, El Kaide'nin Suriye'deki kolu Nusra Cephesi'ne teslim ettiğini açıkladı.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), IŞİD ile mücadele kapsamında eğitilip silahlandırılan Yeni Suriyeli Güçler'in bir komutanının, koalisyonun birliğine verdiği silah ve ekipmanı, El Kaide'nin Suriye'deki kolu Nusra Cephesi'ne teslim ettiğini açıkladı. CENTCOM sözcülerinden Yarbay Patrik Ryder, “Yeni Suriyeli Güçler birliği, koalisyon temsilcileriyle temasa geçti ve bizi 21-22 Eylül'de, kendilerine verilen teçhizatların yaklaşık yüzde 25'ine tekabül eden 6 kamyonet ve cephanesinden bir bölümünü Nusra Cephesi arabulucusuna verdiği konusunda bilgilendirdi” ifadesini kullandı. Ryder, “Eğer doğruysa, Yeni Suriyeli Güçler üyelerinin Nusra Cephesi'ne teçhizat sağladığı bildirimi çok endişe uyandırıcı ve bu, Suriyeli muhaliflerin eğitilip donatılmasına yönelik programın talimatlarının ihlalidir” dedi. Askeri malzemenin El Kaide bağlantılı örgütle güvenli geçiş karşılığı takas edildiği düşünülüyor. Daha önce eğit-donat kapsamında eğitilen 54 savaşçıdan büyük kısmı Suriye'ye geçtikten sonra Nusra militanları tarafından ya kaçırılmış ya da öldürülmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...