Rusya, IŞİD'e karşı koalisyona katılıyor

Rusya, IŞİD'e karşı koalisyona katılıyor

DÜNYA Haberleri

ABD ve Rusya; terör örgütü IŞİD'e öldürücü darbeyi vurmak için güçlerini birleştiriyor. Gözler kritik Obama ve Putin görüşmesinde...

irleşmiş Milletler 70. Genel Kurul görüşmeleri New York'ta başlarken, IŞİD'e karşı ABD ve Rusya adım adım güçlerini birleştirmeye doğru gidiyor. ABD Başkanı Barack Obama'nın önceki gün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i IŞİD'e karşı kurulan koalisyona davet edeceğinin açıklanmasına Moskova'dan anında cevap geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Yeni Tehdit Departman Başkanı İlya Rogaçev, “Suriye kriziyle ilgili bütün taraflar koalisyona dahil edilirse, BM Güvenlik Konseyi'nden güç kullanmak için yetki alınırsa ve koalisyon BM himayesinde uluslararası hukuka uyarak hareket ederse, Rusya koalisyonda yer alabilir” dedi.
İKİ LİDER YARIN BULUŞUYOR
Bu gelişmeler üzerine gözler, BM Genel Kurulu sebebiyle New York'a gelen Putin ile Obama'nın yarın yapacağı görüşmeye çevrildi. İki liderin görüşmesinin ardından, Irak ve Suriye'de hava bombardımanına rağmen istenilen darbe vurulamayan IŞİD'e karşı yeni bir iş birliğinin doğması bekleniyor. Rusya'nın bir süredir Suriye'ye asker ve askeri teçhizat sevk ettiğini belirten ve ABD'nin de buna tepki göstermediğini kaydeden diplomatik kaynaklar, Rusya'nın koalisyona katılmasının savaşta dengeleri büyük ölçüde değiştireceğini söylüyor. Bu arada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da ABD'li mevkidaşı John Kerry ile New York'ta bir araya gelecek.
HAGEL: RUSYA KATILMALI
Öte yandan eski ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, “Washington ve BM Güvenlik Konseyi, Rusya'yı IŞİD'le mücadele sürecine dahil etmeyi düşünmeli. 60'tan fazla ülkenin IŞİD'le mücadele operasyonlarına katıldığı bir koalisyona sahibiz. Rusya ve diğer ülkelerin de koalisyona dahil edilmesini düşünmeliyiz” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...