e-Ticaret yüzde 64 büyüdü

e-Ticaret yüzde 64 büyüdü

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’nin önemli e-Ticaret altyapı şirketi IdeaSoft, 2019 yılının ilk 3 ayında KOBİ’lerin e-Ticaret hacmindeki değişimini inceledi.

7 binden fazla sanal mağazanın verilerinden hareketle hazırlanan rapora göre; ocak, şubat ve mart aylarında online dükkânların e-Ticaret satışlarından elde ettikleri gelir, 2018’e göre yüzde 64 büyüdü. CEO Seyhun Özkara “Online alışveriş yapanların oranı 2013’te yüzde 24 iken, bugün yüzde 45’i aştı. Artan kullanıcı sayısıyla birlikte e-Ticaret ve e-İhracat alanına yönelen kişi ve işletme sayısı da hızla yükseliyor. KOBİ’ler ülke ekonomimizin bel kemiği olduğu gibi, e-Ticaret sektörünü de büyütmeye devam ediyor” dedi.

PAZAR YERİNE İNTERNETE
Bu arada pazar ve marketlerde sebze meyve fiyatlarının aşırı yükselmesi, en ucuz ürüne ulaşma arayışındaki tüketicileri de online alışverişe yöneltti. Sipariş miktarına göre nakliye ücreti alınmaması, online market alışverişini cazip kılıyor. Beş yüzü aşkın sanal mağazayı tek çatı altında toplayan platformun kurucu ortağı Güçlü Kayral, son aylarda online market alışverişlerinde çok ciddi artışların dikkatlerini çektiğini anlattı. Kayral “Eskiden internet üzerinden market alışverişi yapanların oranı yüzde 10-15 iken şu günlerde bu oran yüzde 30-35’lere yükselmiş durumda. Ağırlığın sebze ve meyve alımları olduğunu gözlemledik” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...