Dünyanın en büyük rezervine sahip! Çin rezervleri yeniden 3.2 trilyon doları aştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dünyanın en büyük rezervine sahip! Çin rezervleri yeniden 3.2 trilyon doları aştı

Ekonomi Haberleri

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi ve en yüksek rezervine sahip ülkesi Çin'in döviz rezervleri üst üste ikinci ayda da artış gösterdi. Çin'in döviz rezervleri yeniden 3,2 trilyon doların üzerine çıktı.

Küresel piyasalar bu hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verilerine odaklandı. Dolar ve altın için veriler oldukça kritik olan verilerin yanı sıra bu hafta Çin'de açıklanacak enflasyon verileri de yatırımcıların odağında bulunuyor. Dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin'de açıklanacak enflasyon verileri öncesinde Çin Merkez Bankası (PBoC) rezervlerini açıkladı.

DOLAR REZERVİ YENİDEN YÜKSELDİ

Dünyanın en yüksek rezervine sahip olan Çin'in döviz rezervleri üst üste ikinci ayda da artış gösterdi. Mayıs ayından sonra Temmuz ayında yaşanan artışla Çin'in dolar rezervi yeniden 3,2 trilyon doların üzerine çıktı.

ARTIŞ BEKLENTİLERİ KARŞILADI

Çin Merkez Bankası (PBoC) tarafından açıklanana verilere göre, Temmuz ayında döviz rezervleri 11,0 milyar dolar artışla 3 trilyon 204 milyar dolara çıktı. Piyasa beklentisi önceki ay 3 trilyon 193 milyar dolar olan rezervlerin, 3,2 trilyon dolara çıkacağı yönündeydi.

ALTIN REZERVİ DE ARTTI

Aynı ayda Çin'in altın rezervinde de artış yaşandı. Bir önceki ay 67,95 milyon ons seviyesinde olan rezerv miktarı, geçen ay 68,69 milyon onsa çıktı. Altın rezervinin parasal değeri 129,9 milyar dolardan 135,4 milyar dolara yükseldi.

Çin’in para birimi yuan temmuz ayında dolara karşı yüzde 1,5 oranında değer kazanırken, dolar önemli para birimlerine karşı geçen ay ortalama yüzde 1 oranında değer kaybetti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...