Dünyanın beklediği hamle! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna barışı için devrede

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dünyanın beklediği hamle! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna barışı için devrede

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna arasındaki kanlı savaşı sonlandırmak için yeniden devreye gireceği belirtildi. Rus RIA Novosti ajansı, Erdoğan'ın iki ülke liderine barış görüşmeleri için aracı olma teklifinde bulunacağını bildirdi.

Rusya ile Ukrayna arasında binlerce insanın hayatını kaybettiği savaşa son verilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden devreye girdiği bildirildi.

Rus devlet ajansı RIA Novosti, Erdoğan’ın iki ülke arasında binlerce insanın hayatını kaybettiği savaşın sona ermesi için aracı olma teklifinde bulunacağını iddia etti.

RIA’nın Türk devlet yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile özel ilişkiye sahip Erdoğan, her iki liderle de sorun yaşamdan görüşebilen tek dünya lideri olarak dikkat çekiyor.

Erdoğan’ın özel konumunu kullanarak iki ülke arasında önce ateşkes ardından da barış görüşmeleri için çalışacağı ifade edildi.

Türk yetkili, Erdoğan’ın bölgeye barış getirmek için her şeyi yaptığını da belirtti.

PUTİN TÜRKİYE'Yİ ZİYARET EDECEK

Rus ajans, Türkiye’nin Rusya’nın Şubat 2022 yılında başlattığı saldırı sonrasında mart ayında Rus ve Ukrayna taraflarını İstanbul’da bir araya getirerek savaşan taraflar arasında ilk barış girişimini de başlattığını kaydetti.

Ukrayna-Rusya arasında İstanbul’da düzenlenen barış görüşmelerinin tarafların talepleri nedeniyle başarısızlığa uğradığı belirtildi. Ukrayna’nın Rus güçlerinin tamamen topraklarından çekilmesini istediği, Putin’in ise bu talebi kesin bir dille reddetmesinin görüşmeleri tıkadığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin, geçtiğimiz günlerde bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Görüşmede, Putin’in Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştireceği duyurulmuştu.

İki liderin görüşmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Kremlin sözcüsü Dimitriy Peskov, Putin’in Türkiye ziyaretinin tarihinin kesinleşmediğini belirterek, görüşmede tahıl sevkiyatıyla ilgili uzun bir görüşme yapıldığını aktardı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...