Dolar son altı ayın en yüksek seviyesinde! Dolar/TL için uzman yorumları, işte piyasada son durum

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Dolar son altı ayın en yüksek seviyesinde! Dolar/TL için uzman yorumları, işte piyasada son durum

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Fed'in faiz kararında şahin tonda pas geçmesinin ardından dolar uluslararası piyasalarda güçlenmeye devam ediyor. Dolar Mart ayından bu yana en yüksek seviyeyi test etti. Uzmanlardan yeniden yükselişe geçen Dolar/TL için yorum geldi. İşte piyasalarda son durum...

Merkez Bankalarının geçen hafta faiz kararlarını açıklamasının ardından piyasalar yeni haftaya sakin başladı. ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini 22 yılın zirvesinde tutarken, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, piyasalarla uyumlu bir faiz kararına imza attı. Merkez Bankası faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 25 seviyesinden yüzde 30’a çıkardı. Faiz kararlarıyla yükselişe geçen dolar endeksi son 6 ayın zirvesini test etti. Yurt içinde ise Dolar/TL'de yukarı yönlü ivme sürüyor. İşte piyasalarda son durum ve uzman yorumları...

DOLAR SON 1 AYIN ZİRVESİNE ÇIKTI

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde yeni haftaya 27 TL'nin üzerinde başlayan Dolar/TL, haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı. Dolar endeksinden destek aldığı destekle 24 Ağustos'ta sürpriz faiz kararıyla düşüş yaşadığı seviyeyi tekrardan yakalayan Dolar/TL geçen haftayı yüzde 0,69 değer kazancıyla 27,1660 TL ile kapattı. Dolar kuru yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 09.50 itibarıyla yüzde 0,24 değer kazancıyla 27,2082'den işlem görüyor.

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) faiz artışı kararıyla dalgalı bir performans sergileyen Euro kuru ise 29 liranın üstünü test etti. 28,3298 lira ile 29,3825 lira aralığında gezen Euro kuru, aynı dakikalarda önceki kapanışının hemen üzerinde 28,9700'den satılıyor. Sterlin/TL ise yatay bir seyirle 33,2950'den satılıyor.

DOLAR ENDEKSİ SON ALTI AYIN ZİRVESİNDE

ABD’de faizlerin yüksek seviyelerde kalmaya devam edeceği beklentileri sonrası dolar endeksi 105,78 ile altı ayın zirvesini test etti. Dolar endeksi, şu sıralarda yüzde 0,04 artışla 105,6 seviyesinde bulunurken, avro/dolar paritesi de önceki kapanışın hemen üzerinde 1,0650'den işlem görüyor.

Analistler, Fed'in projeksiyonu ve Banka yetkililerinin "şahin" tonlu yönlendirmeleriyle faizlerin beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde kalacağına ilişkin endişelerin arttığını belirterek, para piyasalarındaki duyarlılığın hala kırılgan olduğunu söylüyor. Analistler teknik açıdan dolar endeksinde 107 seviyelerinin direnç, 104'ün ise destek konumunda olduğunu belirtiyor.

UZMANLARDAN DOLAR/TL YORUMLARI

Tacirler Yatırımın sabah bültenine göre dolar endeksi mart ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Güçlenen dolar karşısında gelişmekte olan ülke para birimlerinde ise karışık bir seyir gözlendi. Türk lirası dolar karşısında %0,2 değer kaybederek gelişen ülke para birimleri arasında alt sıralarda yer alırken, teknik göstergelerin ürettikleri sinyaller doğrultusunda Dolar/TL'nin kısa vadede 26,50 – 27,50 bandında işlem görmesini bekleniyor.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...