Kuzey Kore'den Güney Kore'ye sokak kavgasından söylenecek hakaretler: Küçük beyinli, diplomatik aptal

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kuzey Kore'den Güney Kore'ye sokak kavgasından söylenecek hakaretler: Küçük beyinli, diplomatik aptal

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kuzey Kore, diplomatik nezaketi bir kenara bırakarak Güney Kore Devlet Başkanı Yeol'a hakaretler yağdırdı. Kuzey Kore devlet haber ajansı KCNA, Rusya ile yakınlaşmanın komşu ülkeler arasında doğal olduğunu belirterek, “Bu küçük beyinli adamın bunu anlayamayacağı çok açık” dedi.

ABD, Japonya ve Güney Kore’den oluşan ittifak, Rusya ile Kuzey Kore arasında olası bir silah anlaşması imzalanması halinde sert tedbirler alacaklarını duyurdu. Pyongyang ise bu duruma tepki gösterdi. Kuzey Kore, BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında ülkeyi eleştiren Güney Kore lideri Yoon Suk Yeol için “küçük beyinli” ve “diplomatik aptal” ifadelerini kullandı.

Yoon konuşmasında Kuzey Kore ve Rusya arasındaki yakınlaşmayı eleştirerek “Silah anlaşması yaparlarsa oturup izlemeyeceğiz” demişti. Kuzey Kore devlet haber ajansı KCNA, komşu ülkelerle yakın ilişki kurmanın gayet doğal ve her ülkenin hakkı olduğunu belirterek Güney Kore lideri için “Bu küçük beyinli adamın bunu anlayamayacağı çok açık” dedi.

Güney Kore’nin Birleşme Bakanı Koo Byoungsam, habere tepki göstererek Kuzey Kore’nin hakaretlerinin ülkenin sağduyudan yoksun olduğunu gösterdiğini savundu.

Kuzey Kore'den Güney Kore'ye sokak kavgasından söylenecek hakaretler: Küçük beyinli, diplomatik aptal

KİM JONG-UN’UN RUSYA ZİYARETİ

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-Un, nadir yurtdışı ziyaretlerinden birini gerçekleştirerek Rusya’ya gitmişti. Zırhlı ‘Yeşil’ treniyle Rusya’nın doğusundaki Vladivostok şehrinde mevkidaşı Vladimir Putin ile   gerçekleşen görüşmede, iki lider başta silah tedariki olmak üzere çok sayıdaki konuda ilişkilerin geliştirilmesi için çalışma yapılmasını kararlaştırmıştı.

ABD, Ukrayna işgali nedeniyle zor günler geçiren Rusya’nın Pyongyang’dan silah ve mühimmat tedarik etmek istediğini belirterek, olası bir anlaşmanın yeni yaptırımları tetikleyeceğini duyurmuştu.

SİLAH ANLAŞMASINA KARŞI ÜÇLÜ İTTİFAK

ABD, Güney Kore ve Japonya, Rusya ile Kuzey Kore arasında olası bir silah anlaşmasına karşı sert önlemler almaya karar verdiklerini bildirdi. Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Bakan Park Jin'in dün New York'ta Japonya Dışişleri Bakanı Kamikawa Yoko ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldiğini açıkladı.

Bakanlar, görüşmede, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, Moskova ile Pyongyang arasında olası bir silah anlaşmasına ilişkin endişelerin arttığı bir dönemde Rusya'yı ziyaret ederek Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmesini ele aldı.

Kuzey Kore'den Güney Kore'ye sokak kavgasından söylenecek hakaretler: Küçük beyinli, diplomatik aptal

BMGK KARARLARINI İHLAL EDER UYARISI

Rusya ile Kuzey Kore arasındaki askeri işbirliğine ilişkin derin endişelerini dile getiren bakanlar, iki ülkenin olası bir silah anlaşmasının, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını ihlal edeceği konusunda uyarıda bulundu.

Bakanlar, Moskova ile Pyongyang arasında olası bir silah anlaşmasına karşı sert önlemler almaya karar verdiklerini bildirerek, 3 bakan BMGK kararlarını ihlal ederek bölgesel güvenliğe yönelik her türlü tehdide karşı kararlı biçimde mücadele etmek için küresel toplumla işbirliği yapma taahhüdünde bulundu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...