Dolar adım adım zirveye koşuyor! Dolar/TL bugün ne kadar? Uzmanlar öne çıkan seviyeyi açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Dolar adım adım zirveye koşuyor! Dolar/TL bugün ne kadar? Uzmanlar öne çıkan seviyeyi açıkladı
Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Dolar karşısında diğer para birimleri değer kaybetmeye devam ediyor. Dolar/TL kuru da adım adım zirveye koşuyor. Dolar/TL bugün ne kadar? Uzmanlar öne çıkan seviyeyi açıkladı.

Fed'in faiz artıracağı endişesiyle temkinli yükselişini sürdüren, Orta Doğu'da yaşanan gerilimin etkisiyle Dolar/TL adım adım zirveye koşuyor. Geçen hafta gördüğü en yüksek seviyeyi 28,11 TL’ye yükselten dolar kuru yeni haftaya nasıl başladı? Dolar/TL bugün kaç TL oldu? Kaç TL'ye yükselecek? Uzmanlar öne çıkan seviyeleri açıkladı.

DOLAR ADIM ADIM ZİRVEYE KOŞUYOR

Orta Doğu'da geçen hafta yaşanan İsrail-Hamas çatışmalarının yol açtığı jeopolitik riskler ve Fed kanadından gelen güvercin mesajlarla dolar uluslararası piyasalarda yatay seyretti. Yurt içinde temkinli adımlarını sürdüren Dolar/TL, yeni haftaya yükselişle başladı. Geçen hafta başında 28,11 TL’yi görerek tüm zamanların en yüksek seviyesini gören Dolar/TL, hafta boyunca 27.70-27.80 TL aralığında fiyatladı.

Yeni haftada serbest piyasada 27,8480 TL'den alınan Dolar/TL, 27,8500 TL seviyesinden işlem gördü. 

Dolar endeksi ise 106,46 puandan işlem görüyor.

Dolar adım adım zirveye koşuyor! Dolar/TL bugün ne kadar? Uzmanlar öne çıkan seviyeyi açıkladı

EURO'DA YATAY SEYİR

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'n geçen hafta faiz oranlarının gerektiği sürece, yeterince kısıtlayıcı seviyelerde tutulacağı sinyaliyle, 30 TL'yi zorlayan Euro, 29,10 liraya doğru gevşedikten sonra bu seviyelerden işlem gördü. Euro/TL, yeni haftaya 29,3270 TL'den başladı.

DOLAR/TL İÇİN UZMAN YORUMLARI

İntegral Yatırımın sabah bültenine göre, İsrail-Filistin savaşının ne kadar ve ne boyutta süreceğine yönelik belirsizliklerle, Dolar/TL'de pozitif seyir devam ediyor. Dolar endeksinin güçlü durması gelişmekte olan para birimleri üzerinde baskı oluştururken, Dolar/TL’de orta ve uzun vadede ana yön yukarı.

Dolar/TL'nin 27.50 seviyesinin üzerinde kalmakta ısrarcı olması halinde kademeli olarak 28.50 seviyesine doğru yukarı yönlü adımlar izlenebilir. 

DOLAR YIL SONUNDA 30 TL

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kuru için yıl sonu beklentisini açıkladı. Memiş, "Dolar/TL kuru böyle yavaş yavaş yukarı yönü hareketlerine devam ediyor 27.80 seviyesinde 27.93 lira seviyesi görüldü. Özellikle Ekim ayındaki beklentimiz olan 28 TL seviyesine ramak kaldı. Yıl sonunda 29.70 TL seviyesinde tamamlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...