ABD ile Mısır devrede: Gazze'de Hamas ve İsrail arasında ateşkes iddiası!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ABD ile Mısır devrede: Gazze'de Hamas ve İsrail arasında ateşkes iddiası!
DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD ve Mısır'ın Gazze'de ateşkes sağlanması için devreye girdiği iddia edildi. Reuters haber ajansı, İsrailli üst düzey yetkililerin ateşkes iddialarını yalanladığını aktardı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının İsrail'e gerçekleştirdiği 'Aksa Tufanı' operasyonu, Tel Aviv'de büyük bir şoka neden oldu. El Kassam’ın şok operasyon sırasında 120’den fazla esir aldığı da bildirildi.  İsrail 'Demir Kılıçlar' operasyonu ile Gazze' ye yönelik yoğun bombardıman gerçekleştirmeye başladı. İsrail’in havadan, denizden ve karadan gerçekleştirdiği saldırılarda aralarında 700’den fazla çocuğun da bulunduğu 2 bin 400 Filistinli hayatını kaybetti.  

ABD, SÖYLEM DEĞİŞTİRDİ

ABD başta olmak üzere pek çok Batılı ülke, çatışmaların ilk gününde İsrail’e kayıtsız şartsız destek açıklamasında bulundu. Biden yönetimi, İsrail’e desteğini göstermek amacıyla Doğu Akdeniz’e 2 adet uçak gemisinin de yer aldığı görev gücü gönderme kararı aldı. Ancak, İsrail saldırılarında ölü sayısının artması ve kamuoyunda yoğun bir tepkinin oluşması sonrasında ABD’nin destek söyleminde değişiklik yaşanıyor.

Biden, İsrail’in 2 milyondan fazla Filistinlinin yaşadığı Gazze’ye kara harekatı girişmesinin büyük bir hata olacağını duyurduktan sonra ABD yönetimi, İsrail ile Hamas arasında Mısır’ın da bulunacağı bir ateşkes için çalışmalar yürütmeye başladığı bildirildi.

ABD, ESİR TAKASI İÇİN DEVREDE

Lübnan'da yayımlanan Al-Akhbar gazetesi, ABD'nin Gazze Şeridi'ne insani yardım sağlanması karşılığında Gazze'de kaçırılan sivillerin serbest bırakılması konusunda Hamas'a uzlaşma teklifi sunduğunu bildirdi. Üst düzey Hamas yetkililerine ve Hizbullah liderliğine yakın olan Abraham Al-Nim gazetesinin editörünün imzasını taşıyan habere göre, Hamas birkaç şart öne sürdü. Hamas'ın kaçırılanları yabancı uyruklu, İsrailli ve IDF mensubu olarak ayırdığı belirtiliyor.

ABD VE MISIR ARABULUCU OLDU: GAZZE’DE ATEŞKEŞ

ABD, Mısır, İsrail ve Hamas arasında varılan anlaşma uyarınca Gazze’de bugün saat 09:00’dan itibaren ateşkes uygulanacağı iddia edildi. İngiltere merkezli The Guardian gazetesi, söz konusu ateşkesle birlikte Refah sınır kapısının açılacağını duyurdu.

ABD yayın yapan ABC'nin haberine göre, Gazze'nin güneyindeki Refah kapısı bugün sadece birkaç saat için açılacak ve öğleden sonra tekrar kapatılacak. Daha önce, Refah sınır kapısının aralarında tahminen 600 ABD vatandaşının da bulunduğu yabancı uyrukluların Mısır'a geçmesine izin verecek şekilde açılacağı bildirilmişti

İSRAİL YALANLADI

Reuters'ın haberine göre, İsrail, Pazartesi günü, komşu Mısır'daki güvenlik kaynaklarının böyle bir anlaşmanın uygulanacağını söylemesinden yarım saat sonra, güney Gazze'de ateşkesin olduğunu inkar etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
A s 16 Ekim 2023 10:37

Derhal ateşkes ilan edilmesini istiyorum her iki tarafta masum çocuklar var

Sonraki Haber Yükleniyor...