Dolandırıcılardan 'evlilik kredisi' tuzağı

- Güncelleme:
Dolandırıcılardan 'evlilik kredisi' tuzağı

Ekonomi Haberleri

Kamu sitelerinin sahtesini kuran dolandırıcılar ‘evlilik kredisi’ vaadiyle yüzlerce kişiyi tuzağa düşürdü. Kiminden ‘giriş ücreti’ diye 3 bin lira aldılar, kiminin de banka hesaplarını boşalttılar.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘gençlere müjde’ olarak açıkladığı ‘evlilik kredisi’ dolandırıcıların hedefi hâline geldi. Sahte siteler açarak gençleri ağlarına düşüren fırsatçılar, dünya evine girme hayalleri kuranların ceplerini boşaltıyor. Bu konuyla ilgili son 1 ayda yetkili mercilere 1.025 şikâyet yapıldığı tespit edildi.

Dolandırıcılar kredi alabilmek için giriş ücretinin yatırılmasını istiyor. Kiminden 1.000, kiminden ise 3 bin lira para talep ediyor. Yüksek kredi talep edenlerinden ise banka bilgileri istenerek hesapları boşaltılıyor. Öte yandan seçim öncesi açıklanan evlilik kredisi ile ilgili tarih henüz netleşmiş değil. Ancak dolandırıcılar sistemin aktif olduğunu ve kamu bankaları aracılığıyla uygun faiz oranları ile kredi imkânı verildiği sözleri ile vurgun yapıyor. Sistem, kopyalanan kamu internet siteleri aracılığıyla işliyor. İnternete ilan veren vurguncular, Google aramasına ‘evlilik kredisi’ yazıldığında, arama yapan kişinin ekranına ilan atıyor. Bu ilana tıklandığında yeni bir sayfa açılıyor. Sahte siteler kamu kurumlarının siteleri ile neredeyse birebir yapılıyor. Ancak adreslerindeki ‘net’ ve ‘org’ uzantıları sitelerin kopya olduğunu belli ediyor. Kredi başvurusu için mağdurlardan T.C kimlik bilgileri ve banka hesap bilgileri talep ediliyor. Banka işlemlerinde gelen onay mesajlarının da sisteme girilmesi isteniyor. Böylece dolandırıcılar banka hesaplarına anında ulaşabiliyor.

75 BİN LİRASINI KAPTIRDI

Dolandırıcıların ağına düşen Remzi İ. isimli şahıs başına gelen durumu şöyle anlatıyor: “Evlilik kredisi için Google’den arama yaptım. Sayfanın sağ tarafından ‘evlilik kredisine hemen başvur’ ilanı çıktı. Site e-Devlet’in kopyasıydı. Tüm bilgilerimi girerek başvuru yaptım, giriş için 1.000 TL ödeme alınacağı belirtildi. Sitede verilen IBAN adresine ödemeyi gerçekleştirdim. Ardından bana ödeme geleceği için kendi banka bilgilerimi istediler, tüm bilgileri eksiksiz girdim. Bankadan gelen onay mesajını da istediler, verdim. Hemen ardından hesabımdaki 75 bin liranın alındığını gördüm.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...