Doğal ortamda el değmeden üretiliyor: Bal değil servet.. 160 bin liraya satıldı

Doğal ortamda el değmeden üretilen Sason balı Mehmetçik Vakfı yararına düzenlenen etkinlikte açık artırmayla satışa çıkarıldı. Balın 1 kilosu 160 bin liradan alıcı buldu.
Batman'ın Sason ilçesinde festivalde 160 bin liraya satılan 1 kilo balın parasının bir kısmı Mehmetçik Vakfına aktarılacak.
Sason'da doğal ortamda el değmeden üretilen Sason balı, ilçede düzenlenen festivalde açık artırma ile satışa çıkarıldı.
Mehmetçik Vakfı yararına açık artırmayla satışa çıkarılan 1 kilo bal, Batmanlı iş adamı Esat Ekremoğlu tarafından 160 bin liraya satın alındı.Sason balının çok kaliteli bir bal olduğunu ve gelirinin bir kısmı Mehmetçik Vakfına bağışlanacağı için balı rekor fiyattan aldığını belirten Ekremoğlu, daha yüksek değere sahip olduğunu söyledi.
SASON BALININ ÖZELLİĞİ NEDİR?
Batman'ın Sason ilçesinin meşhur yiyeceklerinden biri olan Sason balı insanlar tarafından sevilerek tüketilen bir yiyecektir.
Doğal imkanlarla yapılan arıcılık 1970'li yıllarda 'varroa' salgınıyla yok oluş durumuna gelmekle beraber, ilçede son yıllarda bal üretiminde belirgin bir artış göstermektedir. Genellikle kara kovanlarla yapılan arıcılık sayesinde elde edilen Sason balı ünlüdür.
Özellikle şeker katkısı olmayan bal yüksek fiyattan alıcı bulabilmektedir.
Sason balının özelliği, ilçe ovalarındaki endemik çiçek ile bitkilerin aromasından ve yüksek B vitamini oranından gelmektedir.