Dijital müdahale ile 5 yılda 10 milyar TL

Düzenleyen:
Dijital müdahale ile  5 yılda 10 milyar TL

EKONOMİ Haberleri

Koç Topluluğu tarafından kurulan KoçDigital, anlık veri analizi ile, şirketlerin bütün çalışma süreçlerinde karşılaşabileceği sıkıntı ve ihtiyaçlara hızlı çözümler üretecek. Böylece yılda en az 2 milyar TL’lik ekonomik değer oluşturulacak.

Ö. Faruk Bingöl

Koç Topluluğu’nun bilişim şirketi KoçSistem, The Boston Consulting Group (BCG) ile iş birliği yaparak yeni bir teknoloji şirketi kurdu. KoçDigital adıyla hayata geçen yeni şirketin tanıtım toplantısı, önceki akşam düzenlendi. Burada konuşan Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, dijital dönüşümün en önemli stratejik önceliklerinden biri olduğunu ifade ederek, “Veri analitiğinden yapay zekâya, nesnelerin internetinden ‘blockchain’e kadar uzanan geniş bir yelpazedeki projelerin ortak noktası, ileri veri analizine ihtiyaç duyuluyor olması. Bu hedef doğrultusunda KoçDigital’i kurduk. KoçDigital önümüzdeki 5 yılda Türkiye ekonomisine 10 milyar TL seviyesinde ekonomik değer oluşturma potansiyeline sahip. Sunacağımız hizmetleri Türkiye dışındaki coğrafyalara da taşıyarak, ülkemizin teknoloji ihracatına katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi. KoçDigital Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Haşimoğlu da, “KoçDigital müşterileri, problemlerin teşhisi, çözümü ve uygulama aşamalarında, ekiplerimizin uzmanlığından faydalanacak. Sadece Türkiye’deki firmaların değil, Doğu Avrupa ve Orta Doğu Bölgesi’ndeki firmaların da ihtiyaçlarını karşılayacağız” diye konuştu. KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca da, şunları söyledi: KoçDigital, yüzde 100 yerli bir iştirak. 49 olan mühendis sayımızı, ilk etapta 200’e çıkaracağız. Ürün geliştirme, stok takibi, bakım öngörüleri, harcama azaltma, muhtemel talepleri öngörme, doğru fiyatlandırma gibi, üretimden pazarlamaya kadar bütün süreçlerde şirketlerimizin yanında olacağız. Sensör takibiyle şirketlerin sıkıntısını anında göreceğiz. Ne gerekiyorsa anında ihtiyacı giderip, onlara rekabet avantajı kazandıracağız.

Türkiye’nin potansiyeline güveniyoruz

BCG Orta ve Doğu Avrupa ile Orta Doğu Başkanı Christoph Schweizer, şirketlere, tüm dijital dönüşüm yolculukları boyunca yardımcı olduklarını belirtti. Schweizer “Müşterilerimize, dijital çağda kendilerini geliştirmeleri için uzman ekiplerimiz, özel hizmetlerimiz ile önemli bir katkı sağlıyoruz. Çarpıcı başarı hikâyeleri çıkarıyoruz. . Türkiye’nin bölgesinde, dijital dönüşümde öncü olmak için gerekli tüm unsurlara sahip olduğuna inanıyoruz. Bu çerçevede, Türkiye’nin potansiyeline güveniyor ve buradaki yatırımlarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...