Devlet işçi bulmak için sokağa iniyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Devlet işçi bulmak için sokağa iniyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İŞKUR’un iş ve meslek danışmanları gençlere ulaşmak için AVM’lere, stadyumlara, konser alanlarına, meydanlara stant açacak.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işçi bulmak için sahaya iniyor. İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş, gençlerin yoğun olduğu yerlerde stant açarak kendilerini davet edeceklerini bildirdi. 10 bin kişilik İŞKUR ordusuyla gençlerin ayağına gideceklerini belirten Güneş “2020 yılında yüzde 24,9 olan genç işsizlik oranını yüzde 16,7 seviyesine kadar çekebildik. Artık gençlerin gelmesini beklemeyeceğiz biz onların ayağına gideceğiz. Yoğun bulundukları AVM’lere, stadyumlara, konser alanlarına, kent meydanlarına, camilere gençlere gidip, ihtiyaçlarını dinleyeceğiz, onları, uygun işlere bizzat iş ve meslek danışmanlarımız iletişime geçerek yönlendirecek. Güzel de bir sloganımız var, ‘İŞKUR’da iş var’ diyoruz. Gelsinler, onlara uygun işleri bulacağız. Nitelikleri uygun değilse onları mesleki eğitimden geçirerek nitelik kazandıracağız. Bir mesleği var ama tecrübesi olmayanları işbaşı eğitim programı ile işlere ısındırıp istihdam edilmelerini sağlayacağız” dedi. Bu tür çalışmalarla işsizlik oranını da yüzde 9,1’den yüzde 7,5 seviyesine çekmek istediklerini söyleyen Güneş, hem iş gücü katılım oranını artırmak hem de işsizliği azaltmayı hedeflediklerini vurguladı.

İŞSİZLİK ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE AZALDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz-eylül dönemine ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı. Türkiye’de işsizlik oranı, bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 0,5 puanlık azalışla yüzde 9,2 oldu. Buna göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde mevsim etkisinden arındırılmış işsiz sayısı, bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 161 bin kişi azalarak 3 milyon 218 bin kişi oldu. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı ise 0,5 puanlık azalışla yüzde 9,2 seviyesinde gerçekleşti. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...