Çer çöp ihracat

Çer çöp ihracat

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’nin çöpünün bile millî bir servet olduğunu belirten Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri Birliği Başkanı Kılıçer, ilk defa mart ayında geri dönüşümden elde edilen kâğıtların ihracatına başladıklarını bildirdi.

Atık kâğıtlar geri dönüşümle ekonomiyi kazandırılıyor. Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri Birliği (AKAMİB) Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Refik Onur Kılıçer, daha çok atık kâğıtların geri dönüşümüyle elde edilen Wellenstoff kâğıt ihracatına başladıklarını ve mart ayı içerisinde 5 milyon 157 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini bildirdi.
Kılıçer’in verdiği bilgilere göre sektörün mart ayı ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,6 artışla 63 milyon 426 bin dolar oldu. AKAMİB ihracatında en önemli pazar Irak olurken onu İsrail ve İtalya takip etti. İhracatta en büyük artışı yüzde 3 bin 126 artışla Çin Halk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdiklerini belirten Kılıçer “AKAMİB olarak, senenin başında hedeflediğimiz gibi her ay önceki senenin aynı dönemine göre ihracatımızı artırıyoruz. 2019 yılı ilk çeyreğine bakıldığında ihracatımızda artış Türkiye geneli mobilya, kâğıt ve orman ürünlerindeki yüzde 4,3’lük artışın üzerinde olarak yüzde 20,9 seviyesinde. Bu da demek oluyor ki, Türkiye Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri Birliği, sektörümüzde öncü pozisyondadır. Ayrıca 2019 yılı ilk çeyreğindeki kâğıt-karton ve matbu yayınlar ürün grubunda yüzde 65’lik artış da geçtiğimiz yıl yaşanan daralmanın sona erdiğini gösteriyor” dedi. Ayrıca mart ayında ilk defa bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Kılıçer “Mobilya, kâğıt ve orman ürünlerinde dünyadaki en büyük ihracatçı konumundaki Çin’e daha önce hiç ihraç etmediğimiz, daha çok atık kâğıtların geri dönüşümüyle elde edilen wellenstoff kâğıt ihracatına başladık ve mart ayı içerisinde 5 milyon 157 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Geri dönüştürüldüğü taktirde çöplerin bile milli bir servete dönüştüğünü görüyoruz. Seksen milyonu aşan ülke nüfusumuz olduğu göz önüne alındığında, geri dönüşüm hususunun çok ciddiyete alınması gerektiğini sadece ihracat rakamlarına bakarak anlayabiliriz. Çin’e yaptığımız ihracatın sürdürülebilir olması için çalışacak, geri dönüşüme verilen önemin artmasını sağlayacağız” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...