CarrefourSA, Kiler'e 429.5 milyon lira verdi

CarrefourSA, Kiler'e 429.5 milyon lira verdi
Ekonomi Haberleri

Sabancı Holding şirketlerinden CarrefourSA, 202 mağazası olan Kiler'in yüzde 85 hissesini 429 milyon 574 bin liraya satın aldı.

Perakendede sürpriz satın almalara bir yenisi eklendi. CarrefourSA, Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret'in yüzde 85 hissesini 429.5 milyon liraya satın almak için hisse devir anlaşması imzaladı. Kiler'in yüzde 15 hissesi de halka açık bulunuyor. Satın alma ile ilgili açıklama yapan CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane, sene başında 2015 yılını vites büyütme yılı olarak belirlediklerini ve büyüme adına satın alma hamlelerini değerlendirebileceklerini dile getirdiğini hatırlatarak, "Perakende sektörünün önemli oyuncularından Kiler'in yüzde 85 hissesinin CarrefourSA bünyesine katılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Satın almanın sektörümüze, CarrefourSA'ya ve Kiler'e hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.
CarrefourSA geçen aylarda İsmar'ın Türkiye çapındaki 26 marketi ile Antalyalı 1e1 Marketleri'nin 29 marketini bünyesine katmak üzere anlaşmaya varmıştı. Bu arada, şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, hisse devir bedelinin pazarlık usulüyle belirlendiği ve bedelin tamamının hisse devrinin gerçekleşeceği kapanış gününde peşin olarak nakden ödeneceği belirtildi.
Satın almayla ilgili bir açıklama da Kiler Holding'den geldi. Şirket, 505 milyon TL piyasa değerine sahip şirketin yüzde 85 hissesini 429 milyon 524 bin 275 liraya CarrefourSA'ya devrettiklerini, 2011 yılında halka açılan Kiler hisselerinin kalan yüzde 15'inin ise Borsa İstanbul'da işlem gördüğü hatırlatıldı. 202 mağazası bulunan Kiler'in devrine ilişkin anlaşma, gerekli onayların ardından yürürlüğe girecek.


Kiler perakende sektöründen çıkıyor
Temelleri 1983 yılında atılan ve çeşitli sektörlerde faaliyetleri olan Kiler Grubu, bu satışla perakendeden çıkma kararını da uygulamaya koymuş oldu. KAP'a açıklamanın ardından satışı değerlendiren perakendeden sorumlu Kiler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Kiler, kararın, perakendeden çıkıp diğer alanlara yapılacak yatırımları finanse etme amacı taşıdığını ifade etti. Kiler, bir bakkal dükkânı ile başlayıp bugünlere büyük bir başarı öyküsü inşa ederek getirdikleri perakende zincirini emin ellere devrettiklerine inandıklarını ifade etti. Kiler, "Uzun zamandır holdingimizin gelecek tasarımı içinde düşündüğümüz yeni yatırımlar gereği ve stratejik planlamalarımız doğrultusunda, bu alandan çıkmayı düşünüyorduk. Kısa süre önce başladığımız görüşmeler sonunda çok yakın ilişkilerimizle dostluğumuzun da pekiştiği, Kiler'e hak ettiği değeri veren ve bu değeri geliştireceğine inandığımız CarrefourSA ile anlaşma yoluna gittik. Hisse satışından elde edeceğimiz geliri ülkemize değer katacak yeni yatırımlarımızın finansmanında kullanacağız. Çok yakında bu yeni yatırımlarımıza hep beraber şahit olacağız" diye konuştu.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...