Çalışan ve emekli vakit geçirilmeden ek zam almalı

Çalışan ve emekli vakit geçirilmeden ek zam almalı

EKONOMİ Haberleri

Geçtiğimiz aylarda yaşanan, kur merkezli ekonomik dalgalanma sonucu enflasyon yüzde 24’ün üzerine çıkınca çalışan ve emeklilerin maaşları eridi.

Memurlara yüzde 3,5+4 zam verildiğini hatırlatan Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci “Çalışanlara ve emeklilere geciktirilmeden ek zam verilmeli. Bu memur ve emeklilerin bütçesini rahatlatmakla kalmayacak, çarşıya-pazara da yansıyıp ekonomiyi büyütecek” dedi. Kahveci “2018 itibarıyla kamu çalışanlarına yüzde 3,5+4 zam verildi. Temmuz itibarıyla yüzde 5,16 enflasyon farkından kaynaklı ücret artışı gerçekleşti ve toplamda yüzde 13’lük artış oldu. Eylül ayı enflasyon rakamlarına baktığımızda, 9 aylık enflasyon oranı yüzde 19,7, yıl sonu itibarıyla tahmin edilen rakam ise yüzde 24,5 olacak. Bu rakamları değerlendirdiğimizde kamu çalışanlarının yüzde 6,4 bir kayıpları var. Ek zammın geciktirilmeden hem çalışanlara hem emeklilere yansıtılması gerekir. Bu sadece memurlarımızın bütçesini rahatlatmayacak aynı zamanda çarşıya, pazara katkısı olacak” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...