Çalışan emekliye 5 bin TL'de sıcak gelişme: İkramiye TBMM'de kabul edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çalışan emekliye 5 bin TL'de sıcak gelişme: İkramiye TBMM'de kabul edildi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çalışan emeklilere 5 bin TL'lik ikramiye önergesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Kasım ayı içinde çalışmayan emeklilere yönelik 5 bin TL ikramiye ödemesinin ardından, hükümet çalışan emekliler için harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışan emeklilere ve Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilere 5 bin TL ikramiye verilmesi için bakanlara verdiği talimatın ardından yasal süreç başladı.

İKRAMİYE MECLİSTE KABUL EDİLDİ

Genel Kurulda, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin içinde emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödenmesini öngören madde, Meclis'te kabul ederek yürürlüğe girmişti. Evlilik kredisi, memur ve emekli maaş zammı, taşerona kadro, ev hanımlarına emekliliğin yer aldığı 80 maddelik torba yasaya eklenen çalışan emeklilere 5 bin TL'lik ikramiye önergesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

İKRAMİYE 15 ARALIK'TA EMEKLİLERİN HESAPLARINDA OLACAK

Çalışmayan emeklilere ikramiye ödemesi 15 Kasımdan önce yapılmıştı. Çalışan emekliler içinde ikramiyenin verilmesi için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun ardından Genel Kurulda oylanarak onaylanması gerekiyor. Bütçe görüşmeleri öncesinde TBMM Genel Kurulu'nda onaylanması beklenen ikramiye ödemelerinin 15 Aralık 2023 tarihinden önce hesaplara aktırılması bekleniyor.

ÖDEMELER MAAŞ ÖDEME TAKVİMİNE GÖRE OLACAK

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiyenin maaş ödeme takvimine göre yapılması bekleniyor. Emeklilerin ekstradan yapmasını gerektiren bir durum olmayacak. İkramiye hesaba yattığı zaman hiçbir şekilde haciz konulamayacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...