Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiyede sıcak gelişme! Çalışma Bakanı tarih verdi, ödemeler hesaba geçiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiyede sıcak gelişme! Çalışma Bakanı tarih verdi, ödemeler hesaba geçiyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Milyonlarca emekliye yılın son müjdesi geldi. Çalışan emekliye ikramiye 5 bin TL ikramiye Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ödemelerin yapılacağı tarihi açıkladı.

Milyonlarca emekliye Ocak ayında yapılacak zam öncesinde yılın son müjdesi geldi. Çalışan emekliye ikramiye 5 bin TL ikramiye Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ödemelerin yapılacağı tarihi açıkladı.

İKRAMİYE RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla çalışmayan emeklilere verilen 5 bin TL'lik ikramiyenin ardından çalışan emeklilere de ikramiye verilmesi için tüm çalışmalar tamamlandı. İkramiye bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yasa sürecinde sona gelindi. 

EMEKLİYE İKRAMİYE ÖDEMESİ İÇİN TARİH BELLİ OLDU

Bakan Işıkhan ödemelerin yarın emeklilerin hesaplarına geçirileceğini söyledi. Işıkhan, "Çalışan emeklilerimizin 5 bin Türk Lirası tutarındaki ödemeleri 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatırılacaktır. Gerçekleştirdiğimiz düzenlemenin kıymetli emeklilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

İKRAMİYE HESAPLARA GEÇİYOR

Kasım ayında çalışmayan 10 milyon 429 bin 922 emekliye  ikramiye ödemeleri yapılmıştı. Ödeme almayan 4 milyon 688 bin 945 emekliye 5 bin lira ödeme için bankalara talimat verildi. Çalışmayan emeklilere toplamda 23 milyar lira ödeme yapılacak. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklamaya göre ödemeler yarın çalışan emeklilerin hesaplarına yatırılaya başlanacak. Çalışmayan SSK emeklileri ikramiyelerini 11-12-13 Kasım tarihlerinde, Bağ-Kur ve Emekli sandığı mensupları ise 14 Kasım'da almıştı.

Çalışan emeklilere ise SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı ayrımı yapılmaksızın aynı gün ödemeleri yapılacak. 

EMEKLİ İKRAMİYESİ SORGULAMA NASIL YAPILACAK?

Çalışan emeklilerin ikramiye almak için herhangi bir başvuru yapması gerekmiyor. İkramiyeler otomatik olarak emeklilerin maaş aldıkları banka hesabına yatırılacak. Çalışana ikramiyenin yatırılıp yatırılmadığı banka hesabının kontrol edilmesi ile sorgulanabilir. Aynı zamanda ATM ve şube üzerinden de kontrol yapılabilir.

DUL VE YETİMLERE HİSSESİ ORANINDA İKRAMİYE YATACAK

İkramiye ödemeleri vefat eden sigortalıların eş ve çocuklarına da yapılıyor. Dul ve yetimlere ikramiye ödemesi hisse oranında gerçekleşiyor.  Söz konusu 5 bin liralık ikramiyeden yararlanamamış olan dul ve yetimler için de ödeme gerçekleştirilmesi bekleniyor.

  • Yüzde 75 hissesi olanlar 3750 TL,
  • Yüzde 50 hissesi olanlar 2500 TL,
  • Yüzde 25 hissesi olanlar 1250 TL ikramiye ödemesi alacak.
Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...