Buzdolabımız eksiği söyleyecek

Buzdolabımız eksiği söyleyecek

EKONOMİ Haberleri

Buzdolabındaki kamera, yapay zekâ ile çalışacak ve markete gittiğimizde “evde ne eksik” sorusunun cevabını verecek.

Bosch Türkiye Orta Doğu Başkanı Steven Young “Diyelim ki markettesiniz. Alışveriş yapacaksınız ama neye ihtiyacınız olduğunu hatırlayamıyorsunuz. Markette olduğunuz hâlde buzdolabının içinin fotoğrafını çekip ne almanız gerektiğini tespit ediyorsunuz” dedi. 2030’a kadar bütün ürünlerin yapay zekâ ile donatılmasını hedeflediklerini söyleyen Young “Dolaba ürünleri yerleştiriyorsunuz. Peynir, et ve domatesi ömrüne göre nerede daha iyi saklanacağını size buzdolabınız söyleyecek” dedi.
Bosch’un Türkiye’ye 1910’da geldiğini, 1972’ten beri burada yatırım yapıp 18 bin kişiye istihdam sağladığını anlatan Young, son 5 yılda 1 milyar avronun üzerinde kalıcı yatırım yaptıklarını belirtti ve “Türkiye gelişmekte olan ülke kategorisinde. İnişler ve çıkışlar olabilir. Olağanüstü bir durum yok. Türkiye yüzde 7 büyürken kimse şikâyet etmiyordu. Dolayısıyla önemli olan durumu yönetebilmek” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...