Bütçesiyle 5 bakanlığı solladı

Düzenleyen:
Bütçesiyle 5 bakanlığı solladı

Ekonomi Haberleri

İstanbul Üniversitesi, 2017 yılı için verilmesi öngörülen 1 milyar 171 milyon 378 bin liralık bütçe ödeneğiyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığını geride bıraktı.

5 bakanlığın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay da İstanbul Üniversitesinin gerisinde kalan kurumlar oldu. İstanbul Üniversitesinin ardından 108 üniversite arasında en fazla ödenek ayrılan üniversiteler, 886,4 milyon lirayla Ankara, 865,3 milyon lirayla Hacettepe, 807,4 milyon lirayla Gazi ve 722,9 milyon lirayla Ege Üniversitesi oldu. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit edilen Ömer Halisdemir’in adının verildiği üniversiteye de 145 milyon 742 bin lira ödenek ayrıldı.
Bütçe ödenekleri içinde teknik üniversitelere ayrılan pay da önemli yer tuttu. Orta Doğu Teknik Üniversitesine 480,2 milyon lira, İstanbul Teknik Üniversitesine 443,2 milyon lira, Karadeniz Teknik Üniversitesine 421,3 milyon lira ve Yıldız Teknik Üniversitesine 289,6 milyon lira ayrıldı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...