BDDK ve SPK binasının temeli 14 Ekim’de atılıyor

Düzenleyen:
BDDK ve SPK binasının temeli 14 Ekim’de atılıyor

Ekonomi Haberleri

İstanbul Finans Merkezi projesi kapsamında Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu ve Sermaye Piyasası Kurulu binalarının temelleri 14 Ekim’de atılacak.

Yaklaşık 2 milyar liralık yatırımla hayata geçirilecek projenin temel atma törenine Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılacağını belirten Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Bu binalar kamu yatırımı olmadan özel yatırımcı eliyle yapılacak. Bu da Türk ekonomisine olan güveni gösteriyor” diye konuştu. Turan ayrıca Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 23 şehre ciddi yatırımlar yapılacağını belirterek, “Önümüzdeki 3 yıl içerisinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya 60-70 bin konut inşa edeceğiz. Şu anda bölgede sadece Diyarbakır’da 5 bine yakın konut inşaatımız devam ediyor. Yine aynı şekilde Silopi’de, Cizre’de, İdil’de birçok şehrimizde, terörden etkilenen bölgelerde konut yatırımlarımız devam ediyor. Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi bölgenin de ihtiyacı olan sosyal konutları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...