Bu yılı da pas geçmediler! Yılbaşı fırsatçıları yine işbaşında

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bu yılı da pas geçmediler! Yılbaşı fırsatçıları yine işbaşında

Ekonomi Haberleri

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte, döviz kuru ve akaryakıtta son üç aydır artış olmamasına rağmen temel gıda fiyatları sebepsiz yükselirken, piyasa yine sahte Millî Piyango bileti kaynamaya başladı.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ

Yılbaşı fırsatçıları yine harekete geçti. Her yıl olduğu gibi gıda fiyatlarını yükseltenler yine boş durmazken, Millî Piyango dolandırıcıları da bu yılı pas geçmedi. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken geçtiğimiz günlerde sahte bilet uyarısında bulunmuştu. Sosyal medyada birçok kişinin sahte bilet paylaştığı görüldü. Biletlerin üzerinde kare kod ve mühür olmadığı belirtilirken, sahte bilet alanların çoğunun biletleri bayiden değil seyyar satıcıdan aldığı dikkat çekti

Yeni yılın yaklaşmasıyla gıda fiyatlarındaki artış da dikkatlerden kaçmadı. Başta kuru yemiş olmak üzere, meyve-sebze, tavuk ve hindi fiyatları yükselişe geçti. Döviz kuru ve akaryakıt fiyatlarında son üç aydır zam yok ancak temel gıda fiyatları sebepsiz yükseliyor. Bazı zincir marketler, kamuoyu tepkisi ve bakanlık denetimleri sonunca indirime gitti. Ancak yılbaşında tüketilen ürünler bir anda zam gördü. Antep fıstığı, aralık başından bu yana iki kere zamlanarak kilogramı 350 TL’ye kadar çıktı. Paketli kuru yemişe ise yüzde 30 zam geldi.

Bu yılı da pas geçmediler! Yılbaşı fırsatçıları yine işbaşında
Sosyal medya ve tüketici bloglarında birçok kişinin paylaştığı sahte bilet görsellerinde kare kod ve mührün yer almadığı görüldü. 

HİNDİ FİYATLARI UÇTU

Geçen yıl 70 ile 150 lira arasında satılan hindiler de bu yıl 250 ile 500 lira arasında satılıyor. Ağırlığına göre hindi fiyatları, 1.000 liraya kadar çıkıyor. Aynı şekilde geçen ay 28-33 lira olan bütün tavuk fiyatları da bugün raflarda 35-38 liraya satışta. Markalara göre fiyatlar değişiklik gösterse de yılbaşı haftasında bir zam daha geleceği tahmin ediliyor. Hindi üreticileri zamların sebebinin yılbaşı değil, maliyet artışlarından kaynaklandığını belirtiyor.

Öte yandan meyve sebze fiyatlarında henüz bir artış görülmüyor. Antalya’daki sel felaketinin ardından yükselen fiyatlar, yeniden eski seviyesine geldi. Ancak asıl artış tropikal meyvelerde yaşanıyor. Geçen ay yerli muzun kilosu 18-20 lira iken, bugün 21-24 liraya yükseldi. 

Bu videolar da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...