Beta'nın bağcıkları New York'a yol olur

Beta'nın bağcıkları New York'a yol olur

Ekonomi Haberleri

Beta, bugüne kadar 8.5 milyon çift ayakkabı sattıklarını, ayakkabılarda kullanılan bağcıkların İstanbul'dan New York'a yol olacağını söyledi

nbsp;Beta, Türkiye ayakkabı sektöründe 30'uncu yılını kutluyor. Şirketin 30. yılında yurt içi ve yurt dışındaki başarılarını paylaşan Beta Genel Müdürü Barbaros Akyıldız, "Sektör en verimli 6 aylık dönemine girdi. Sektör açısından umutluyum" dedi. Akyıldız, Beta'nın perakendecilikteki 30 yılını, "Bugüne kadar 8.5 milyon çift ayakkabı satışına ulaştık. Bu İsveç nüfusuyla hemen hemen aynı. İlk başladığımızda her 3 kadın müşteriye karşı 1 erkek müşterimiz vardı. Bugün bu oran 3 kadın müşteriye karşı 2 erkek. Ayrıca 5 milyonun üzerinde espadril satışı gerçekleştirdik. Türkiye'nin ilk espadril üreticisiyiz. Ürettiğimiz ayakkabılarda bugüne kadar 8 bin kilometreden fazla bağcık kullanıldı. Bu da İstanbul - New York arasındaki mesafe demek" sözleriyle değerlendirdi. Türkiye genelinde 35 mağazayla faaliyet gösterdiklerini, 250'si perakendede, 100'ü üretimde olmak üzere 350 kişilik istihdama sahip olduklarını anlatan Akyıldız, sektörde 5 aydır süren ve beklenti dahilinde olan durgunluğun, önümüzdeki 6 ayda aşılmasını beklediklerini vurguladı. Yılı 150 bin çift üretimle bitirmeyi hedeflediklerini anlatan Akyıldız, geçen yıl 50 milyon TL olan cirolarını bu yıl 55 milyon liraya ulaştırmayı, yüzde 10 büyüme hedeflediklerini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...