Berbere bile hekim istihdamı mecburiyeti

- Güncelleme:
Berbere bile hekim istihdamı mecburiyeti

Ekonomi Haberleri

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, birçok maddesi 1 Ocak 2013'te yürürlüğe girecek olan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile tek çalışanlı işletmelere iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı istihdamı yükümlülüğü getirilmesinin ciddi sıkıntılara sebep olacağını belirtti.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, birçok maddesi 1 Ocak 2013'te yürürlüğe girecek olan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile tek çalışanlı işletmelere iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı istihdamı yükümlülüğü getirilmesinin ciddi sıkıntılara sebep olacağını belirtti. İşin türü ve niteliğine bakılmaksızın bir düzenleme yapıldığını dile getiren Yalçıntaş, "Öyle ki kuaför, emlakçı, apartman yönetimi gibi sadece tek bir işçi istihdamıyla işlerini yürütebilen işveren bile bir iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi çalıştırmak zorunda. Hazırlanan yönetmelikle bunlara bir de hemşire ve sağlık memuru gibi diğer sağlık personeli çalıştırma zorunluluğu ekleniyor. Bu büyük bir yük. nbsp;10 kişiden az işçi çalıştıran iş yerleri için kanunda mali destek öngörülüyor olsa da endişelerimiz var. Bu desteğin yetersiz kalacağı kanaatindeyiz" dedi. AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...