Batık kredi kurtarmıyoruz millî menfaate bakıyoruz

Batık kredi kurtarmıyoruz millî menfaate bakıyoruz

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, stratejik ve mega projelere hazine garantisi verilmesinin millî menfaatler açısından gerekli olduğunu kaydetti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, asgari yatırım tutarı 1 milyar liranın üzerinde olan yap-işlet-devret projeleri ile Sağlık ve Eğitim Bakanlıkları tarafından yürütülen 500 milyon doların üzerindeki projelere "hazine garantisi" getirilmesine yönelik eleştirileri cevapladı. TBMM'de gazetecilere açıklamada bulunan Zeybekci, şunları söyledi: "Türkiye'de yatırım yapanlara yönelik bir hazine garantisi yok. Ancak stratejik ve mega yatırımlar için hazine garantisi verilmesi, millî menfaatlerimiz açısından gereklidir. Hazine garantisi olmadan bu tür projeler yapılamayacaksa, bunu vermek lazım. Yatırımların yaklaşık yüzde 95'ine garanti verilmiyor zaten. Mesela nükleer santral ve otoyol projelerine de verilmiyor. Ancak üçüncü köprü ve üçüncü havalimanı gibi projelere verilecek bu garanti... Millî projelerde gerekli olması halinde elbette garanti verilebilir. Öyle batık kredi kurtarılması gibi bir şey de söz konusu değil. Zaten hazine garantili projelerin sıkı takibi yapılıyor. Bu tip yatırımcılar yurt dışı piyasalarına çıktıklarında arkalarında hazine garantisi varsa, daha rahat ve daha uygun şartlarda kredi bulacaklardır."
Yücel Kayaoğlu / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...