Basın ekspres’e körfez imzası

Düzenleyen:
Basın  ekspres’e körfez imzası

Ekonomi Haberleri

Dünyanın sayılı otel markalarından Rotana Group, Türkiye’de otel işletmesinin dışında ilk yatırımını Mar Yapı’nın otel-rezidans projesi G Rotana’ya yaptı

Önder Çelik İSTANBUL
Mar Yapı’nın uluslararası otel markası Rotana ile ortak olduğu G Rotana projesi satışa çıktı. Basın Ekspres Yolu’nda hayata geçirilen projede 152 odalı otel ile 153 adet 1+1 ve 2+1 rezidans daire bulunuyor. Projenin detaylarının paylaşıldığı toplantıda konuşan Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, gayrimenkul sektöründe 10 yılı geride bıraktıklarını belirterek, ekonominin lokomotifi olan sektörün bir miktar ivme kaybetmesine karşın güçlü büyüme potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Kredi faizlerinin psikolojik sınır olarak kabul edilen yüzde 1’lerin altına gelmesiyle talebin güçlendiğini ve sektör genelinde satışların arttığını ifade eden Özkök, “Türkiye ekonomisine olan güvenin yansıması olarak yatırımlarımız tüm hızıyla devam edecek” dedi. Sektörün elde ettiği deneyimle uluslararası yatırımcıların dikkatini çektiğini kaydeden Özkök, şöyle devam etti: “Orta Doğu’nun en büyüğü ve dünyanın sayılı otel işletmecilerinden biri olan Rotana hem Türkiye’ye hem de Mar Yapı’ya inanıyor ve dünyada ilk kez bir otel projesinde sadece işletmeci olarak değil aynı zamanda yatırımcı olarak da yer alıyor.”  
KİRA GARANTİLİ REZİDANS
G Rotana projesinde Mar Yapı yüzde 60, Rotana ise yüzde 40 paya sahip olacak. 2017’nin 3. çeyreğinde projeyi teslim edeceklerini söyleyen Münir Özkök, projenin yatırım bedelinin 75 milyon dolar olduğunu ifade etti. Özkök, Rezidansların fiyatının 290 bin dolardan başladığını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı: “G Rotana; 152 odalı bir otel ve 17 katta 1+1 ve 2+1 tiplerinde 153 adet rezidanstan oluşuyor. 2 bin 500 metrekare ticari alan ve otelle rezidanslara ayrı hizmet verecek sosyal tesisler de projede yer alıyor. Yatırımcılarımız, tapusunu aldıkları rezidans dairesini 10 yıllık bir sözleşme ile Rotana’ya işletilmek üzere verebilecek. Sözleşme kapsamında iki yıl boyunca yıllık olarak 1+1 rezidanslar için minimum 20 bin dolar, 2+1 rezidanslar için minimum 25 bin dolar Rotana garantisi kapsamında rezidans sahiplerine ödenecek.”

Potansiyel  çok yüksek

Rotana Group Başkan Yardımcısı Selim Ez-Zyr, potansiyeli çok yüksek olan Türkiye’de daha fazla proje yapmak istediklerini söyledi. Rotana olarak 2020 yılına kadar 100 otele ulaşmak istediklerini ve İstanbul’un bu anlamda öncelikli destinasyonları arasında bulunduğunu kaydeden Selim Ez-Zyr; “Türkiye’de turizme ve ekonomiye güveniyoruz ve hem Rotana hem ortaklarımız için geleceğin çok daha iyi olacağına inanıyoruz” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...