Bakan Zeybekçi: TTIP'de yoksa bu birlik yürümez

Bakan Zeybekçi: TTIP'de yoksa bu birlik yürümez

Ekonomi Haberleri

Türkiye, Avrupa ile ABD arasında sürdürülen Transatlantik Serbest Ticaret Anlaşması'na (TTIP) dahil olma çabalarını hızlandırdı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye TTIP içinde yer almazsa Gümrük Birliği anlaşması sürdürülemez hale gelecek. Bir yolunu bularak TTIP anlaşmasında olacağız. Farklı birkaç formül üzerinde çalışıyoruz" dedi. Avrupa Birliği (AB) hedefinin 50 yıllık stratejik bir hedef olduğunu, Türkiye'nin, 4-5 yılda AB'ye tam üyelik beklentisiyle Gümrük Birliği anlaşmasını imzaladığını hatırlatan Zeybekci, "Türkiye bugün Gümrük Birliği'nin hiçbir karar ve istişare mekanizmasında yer almıyor. AB karar alıyor, Türkiye yüzde 100 itaat ediyor. Bu kabul edilemez. Bütün bunlara rağmen Türkiye bu anlaşmadan kazançlı çıkmıştır. En büyük sıkıntı, AB'nin üçüncü ülkelerle anlaşmalarıdır. AB 10 yıl önce Cezayir'le serbest ticaret anlaşması (STA) imzalamış, biz daha masaya oturamadık" diye konuştu. Zeybekci, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi gerektiğini bütün kayıtlara geçirdiklerini de ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...