Bakan Şimşek "patlama yaşanıyor" diyerek duyurdu: Cari açık önemli ölçüde daralacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakan Şimşek "patlama yaşanıyor" diyerek duyurdu: Cari açık önemli ölçüde daralacak

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten cari açık mesajı geldi. Yıl sonunu işaret eden Bakan Şimşek, turizmdeki keskin artışla cari açığın 40 milyar dolara düşeceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten dikkat çeken cari açık mesajı geldi. Turzimde patlama yaşandığını belirten Bakan Şimşek, yıl sonunu işaret ederek, 16.5 milyar dolar düşüş beklendiğini kaydetti.

CARİ DENGE 1.5 YIL SONRA İLK KEZ FAZLA VERDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ödemeler dengesi istatistiklerine göre cari denge Ekim 2021'den bu yana ilk kez aylık bazda fazla verdi. Mayıs ayında 59,7 milyar dolar olan 12 aylık cari açık 56,5 milyar dolar seviyesine geriledi. Cari denge 1.5 yıl sonra ilk kez fazla verirken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken mesaj verdi.

TURİZMDE PATLAMA YAŞANIYOR

Sosyal medya platformu X'ten İngilizce olarak paylaşım yapan Bakan Şimşek, tüketici kredilerine ve turizim gelirlerine vurgu yaptı. Turizmde patlama yaşandığını belirten Bakan Şimşek, "Cari açığın önemli ölçüde daralması bekleniyor." dedi. 

Bakan Şimşek "patlama yaşanıyor" diyerek duyurdu: Cari açık önemli ölçüde daralacak

Bakan Mehmet Şimşek şunları kaydetti:

"Bir ayda 7,1 milyon ile dikkate değer sayıda yabancı ziyaretçiyi ağırlayarak tarihin en iyi temmuz ayına damga vurdu. Türkiye'nin cari açığının tüketici kredilerinin büyümesindeki yavaşlama ve turizm gelirlerindeki keskin artış sayesinde (hazirandaki 56 milyar dolarlık 12 aylık bütçe açığından aralıkta 40 milyar dolar civarına) önemli ölçüde daralması bekleniyor. Bu da daha istikrarlı bir lirayı destekliyor."

https://twitter.com/memetsimsek/status/1695453731687448889

REKORLAR YILININ RAKAMLARI GEÇİLDİ

Öte yandan Antalya'ya 1 Ocak-22 Ağustos döneminde turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 10 milyon 64 bin 782 oldu. Antalya'da rekorlar yılı olarak bilinen 2019 yılının rakamları geçildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...