Bakan Nebati'den sanayi üretimi açıklaması: Türkiye Ekonomi Modeli vurgusu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Nebati'den sanayi üretimi açıklaması: Türkiye Ekonomi Modeli vurgusu

Ekonomi Haberleri

Son dakika haberleri...Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sanayi üretimi verileriyle ilgili yaptığı açıklamada, "İstihdamdaki artışın ardından sanayi üretimindeki yükseliş, Türkiye Ekonomi Modelinin çıktılarını bizlere göstermeye devam etmektedir" dedi.

TÜİK'e göre sanayi üretim endeksi ekimde aylık bazda yüzde 2,4, yıllık bazda yüzde 2,5 arttı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, resmi Twitter hesabından Türkiye Ekonomi Modeli vurgusu yaptı.

Yaptığı paylaşımda, "Durgunluk riski ile karşı karşıya olan dünyanın gelişmiş ekonomilerinde sanayi üretimi hız keserken, Türkiye'de ise sanayi üretimi Ekim ayı itibarıyla hem aylık hem de yıllık bazda güçlü bir artış göstermiştir.Ekim ayı; ara malında, dayanıklı tüketim malında, sermaye malında üretimin güçlendiği bir ay olurken yerli üretimi ve ihracatı önceleyen politikalarımız çerçevesinde sanayide çarklar hızla dönmeye devam etmektedir. Dün verisi açıklanan istihdamdaki artışın ardından sanayi üretimindeki yükseliş, Türkiye Ekonomi Modelinin çıktılarını bizlere göstermeye devam etmektedir."  ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/NureddinNebati/status/1602600125578313728

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...