Bakan Dönmez: 'Gaz merkezi' çalışmalarına son şekli veriliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Dönmez: 'Gaz merkezi' çalışmalarına son şekli veriliyor

Ekonomi Haberleri

Petrol konusunda Rusya ile iş birliğinin mümkün olup olmadığına dair değerlendirmede bulunan Bakan Dönmez, "Bir anda ‘Ben şuradan alayım, almayayım’ demekle olmuyor" ifadesini kullanırken, Türkiye’ye doğalgaz merkezi kurulmasıyla ilgili çalışmalara ise son şeklini vermeye çalıştıklarını söyledi.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’ye doğalgaz merkezi kurulmasıyla ilgili çalışmalara son şeklini vermeye çalıştıklarını söyledi. Dönmez, “Önce biz kendi çalışmamızı güncelleyeceğiz, çalışmaya başladık. Öteden beri gaz merkezi, ticaret merkezi olmakla ilgili bir hedefimiz vardı. Onun son şeklini vermeye çalışıyoruz” dedi.

"BİR ANDA 'BEN ŞURADAN ALAYIM' DEMEKLE OLMUYOR"

Rusya ile petrol konusunda da bir iş birliğinin mümkün olup olmadığına ilişkin değerlendirmede bulunan Dönmez, “Türkiye’de ham petrolün ticaretini rafineriler yapıyor. Özel sektörde TÜPRAŞ ve Star Rafinerisi var. TÜPRAŞ’ın 4 tane rafinerisi var. Onlar da kendi teknik spektlerine ve ticari şartlarına uygun yerlerden tedarik yapıyorlar. Bunların birçoğu da bir yıl öncesinden sözleşme yapılarak alınıyor. Yani, spot alımları çok fazla değil bu kurumların. Yeni yıla girerken onların alım stratejileri nasıl olacak o ayrı bir konu. Bir anda ‘Ben şuradan alayım, almayayım’ demekle olmuyor. Her bir rafineri, aylar öncesinden bu yıl hangi kaynaktan ne kadar tüketeceğini planlıyor ve alım anlaşması yapıyor” diye konuştu.

G7 ülkelerinin Rusya’nın petrolüne yönelik tavan fiyat uygulama planının Türkiye’yi etkileyip etkilemeyeceğine dair de konuşan Dönmez, “Henüz görmedik, uygulamanın şeklini bir görelim, şu an bir şey söylemek zor” ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...