Bakan Bolat'dan enflasyon hedefi: 2-3 yıl içerisinde tek haneli rakamlar

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. "Piyasadaki fahiş fiyat konusunda büyük bir kampanya başlattık" diyen Bakan Bolat, "Amacımız enflasyon problemini 2-3 yıllık bir süre zarfında tek haneli rakamlara getirmek" dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Gaziantep'te 'İş Dünyası ile İstişare Toplantısı'na katıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Bolat, "Amacımız enflasyon problemini 2-3 yıllık bir süre zarfında tek haneli rakamlara getirmek" ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, çeşitli programlara katılmak ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Gaziantep'te 'İş Dünyası ile İstişare Toplantısı'na katıldı. Gaziantep Sanayi Odası ev sahipliğine düzenlenen ve iş dünyasından çok sayıda kişinin katıldığı toplantıda, sektörün yaşadığı sıkıntılar ele alındı. Toplantıda konuşan Bakan Bolat, sektörde yaşanan sıkıntılara dair önemli açıklamalarda bulundu.

"AMACIMIZ ENFLASYON PROBLEMİNİ 2-3 YILLIK BİR SÜRE ZARFINDA TEK HANELİ RAKAMLARA GETİRMEK"

Bakan Bolat, "Çok sayıda hedeflerimiz var. Bunları Orta Vadeli Program'da ve 12. Kalkınma Programı'nda açıkladık. Ama en önemli iki hedefimizden birincisi deprem bölgelerimizi ayağa kaldırmak, yeniden inşasını tamamlayıp yaşanabilir çok güzel, süper şehirler haline getirmek.

Bakan Bolat'dan enflasyon hedefi: 2-3 yıl içerisinde tek haneli rakamlar

İkincisi de enflasyon probleminin artık inşallah aşağı doğru indirilerek, 2-3 yıllık bir süre zarfında tek haneli rakamlara getirmek. Bu anlamda tabii nüfusu her yıl 600-700 bin artan ülkemizde istihdamla alakalı büyüme trendlerini de devam ettirmek" dedi.

"PİYASADAKİ FAHİŞ FİYAT KONUSUNDA BÜYÜK BİR KAMPANYA BAŞLATTIK"

Piyasadaki fahiş fiyatlara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakan Bolat, "Piyasadaki fahiş fiyat ya da ya da tüketiciye karşı haksız ticari uygulamalar gibi konularda denetleyici görevlerimizi yapma gayreti içindeyiz.

Bu noktada büyük bir kampanya başlattık. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü nedeniyle otomotiv piyasasında ve emlak piyasasındaki gerçekten önemli ciddi düşüşlerin yaşandığı bir ortamda bütün sektörlere yönelik fiyat indirimi yapma kampanyası çağrısında bulunduk.

Cumhurbaşkanımız bu konuda bütün sanayicileri, tüccarları, esnafları, iş dünyasını bu çağrıyı iştirak etmeye davet etti. Bu noktada çok güzel dönüşler aldık. Ticaret Bakanlığımızın sitesinde çağrıya icabet edilen kuruluşlarımızın isimlerini yayınlayacağız. İş dünyasında bu anlamda çok teşekkürler ediyoruz" şeklinde konuştu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...