İsrail, Gazze'de 29 BM görevlisini öldürdü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail, Gazze'de 29 BM görevlisini öldürdü
DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail saldırıları sonrasında Gazze'de 29 personelinin öldüğünü duyurdu.

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları ile İsrail arasındaki savaş 16'ıncı gününde de devam etti. İsrail ordusu abluka altındaki Gazze'ye bomba yağdırmayı sürdü. 21 Ekim (2023) itibariyle Gazze'de 1756'sı çocuk olmak üzere 4 bin 385 kişi canından oldu. Bir açıklama da Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'ndan (UNRWA) geldi. UNRWA, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, İsrail saldırıları sonrası çok sayıda personelinin hayatını kaybettiğini duyurdu.. 

GAZZE'DE 29 BM GÖREVLİSİ ÖLDÜ

Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'den bu yana düzenlenen saldırılarda Gazze'de 29 çalışanının hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, ölenlerden yaklaşık yarısının UNRWA'ya bağlı öğretmen olduğu kaydedildi.

Çalışanların hayatını kaybetmesinden duyulan üzüntüye yer verilen UNRWA açıklamasında, ölenler için yas tutulduğu belirtti.

İSRAİL - HAMAS SAVAŞI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarındaki ihlallerine karşı 7 Ekim sabahı (2023)  "Aksa Tufanı" adıyla İsrail'e karşı kapsamlı saldırı başlattı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirdi ve İsrail içindeki yerleşim yerlerine girdi. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı. İsrail’in Gazze saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 21 Ekim (2023) itibariyle 1756'sı çocuk olmak üzere 4 bin 385’e yükseldi.

Gazze'den İsrail'e düzenlenen saldırılarda ise 306'sı asker 1400 İsrailli öldü, 4 bin 834 İsrailli yaralandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...