Bakan Bilgin: Asgari ücreti komisyon belirleyecek

- Güncelleme:
Bakan Bilgin: Asgari ücreti komisyon belirleyecek

Ekonomi Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret konusunda dile getirilen rakamlarla ilgili olarak “Asgari ücret tahminen üzerinde rakam güreştireceğimiz, yarıştıracağımız bir konu değil” dedi.

Emrah Özcan | ANKARA

Kabine toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bilgin “Asgari ücret benim de karar verebileceğim bir konu değil. Asgari ücret komisyonun kararı ile ortaya çıkacak bir şey. Enflasyon var, önümüzde 2 aydan fazla bir süre var. Toto tahmini mi bu? ‘Şu kadar olacak, bu kadar olacak’ diye tahmin yürütelim. 20 bin lira diye tahmin yürütsek bu süreç nasıl gerçekleştirilecek? Keyfî olarak ‘şu-bu rakam’ demek doğru değil. Enflasyon rakamlarını bir görelim, komisyon ona göre karar verir. Söylenen tahminler gerçeği yansıtmıyor ya bu süreçlerden habersizler ya da sadece bir tahminde bulunuyorlar” diye konuştu.

Bakan Bilgin, sendikaların gündeme getirdiği gelir vergisi ile ilgili olarak da çalışmaların sürdüğünü kaydederek “Hazine ve Maliye Bakanı’mız ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Süreci paylaştık. Ne zaman olur bilemiyoruz. Üzerinde çalışıyoruz. Biz önerilerimizi ilettik” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...