Ateşböcekleri 24 bin çocuğa umut olacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Ateşböcekleri 24 bin çocuğa umut olacak

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Tam donanımlı 4 adet tırı Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfına bağışlayan MediaMarkt ‘Ateşböcekleri’ ile deprem bölgesinde dört yıl içinde 24 bin çocuğa ulaşmayı planlıyor. Proje ile depremzede çocuklara beceri kazandırılması hedeflenirken, toplumsal dönüşüme de öncülük edilecek...

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede yaralar sarılıyor. Bir yandan konutların inşası sürerken diğer yandan MediaMarkt yaptığı çalışmalarla çocuklara umut oldu. Öğrencilerin eğitim hayatına devam edebilmeleri için donanımlı 4 adet tırı Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfına bağışlayan MediaMarkt, dört yıl içinde 24 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyor. ‘Ateşböceği’ adı verilen tam donanımlı tırlar çocukların zihninde kıvılcım yakarak hayallerinin gerçekleştirilmesine katkı sağlayacak.

Ateşböcekleri 24 bin çocuğa umut olacak

2 MİLYON AVROLUK FON

MediaMarkt Türkiye CEO’su Faruk Kocabaş, depremin ardından hemen harekete geçtiklerini, ihtiyaç listesinde yer alan ısıtıcı, powerbank ve şarj aleti olmak üzere yaklaşık 14 bin ürünü afet bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirterek “Yardım amacıyla oluşturduğumuz 2 milyon avroluk bağış fonu kapsamında çocukların eğitim hayatına devam edebilmelerine destek olmak amacıyla şimdi de Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile ‘Eğitimle Daha İyiye’ projesini hayata geçiriyoruz. Her tır yılda 1.500 öğrenciyi ağırlayacak. Bu da yılda 6 bin öğrenci demek. 4 yıl devam edecek proje kapsamında, ikinci ve sekizinci sınıf aralığındaki yaklaşık 24 bin çocuğun umudu olmayı hedefliyoruz” dedi. MediaMarkt Türkiye Operasyondan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi (COO) Hulusi Acar ise gezici eğitim tırlarının sadece Kahramanmaraş’ta değil tüm deprem bölgesinde hizmet vereceğini ifade ederek “Projemizin toplumsal dönüşüme de öncülük etmesini hedefliyoruz. Çocuklarımızın bu eğitim birimlerinde kazandığı bilgi, beceri ve değerler, onları yalnızca bireysel başarılara değil, toplumsal başarılara da taşıyacak” açıklamasında bulundu.

Ateşböcekleri 24 bin çocuğa umut olacak

26 TIRA ULAŞACAK

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Sait Tosyalı da kuruldukları günden bugüne kadar 3 milyondan fazla çocuğa ulaştıklarını dile getirerek şunları kaydetti: Adapazarı, Bingöl, Van, Erzincan ve İzmir depremlerinde olduğu gibi, 6 Şubat felaketinden sonra da 17 araçlık ‘Ateşböceklerimiz’ eğitim tırlarımızla bölgedeki çocuklarımızın yanında olduk. Yakın zamanda faaliyete geçen Diyarbakır ve mimari proje çalışmaları süren Gaziantep Öğrenim Birimlerimizin yanı sıra, konteyner kentlerdeki 15 yeni birimimiz ve yeni ‘Ateşböceğimizle’ olmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalarımıza çok güçlü bir destek de 4 yeni ‘Ateşböceğimizin’ yapım ve işletme sponsorluğu ile MediaMarkt Türkiye’den geldi. Yıl sonuna kadar 26 tıra ulaşmayı hedefliyoruz. 

ALGORİTMİK VE SANATSAL DÜŞÜNME

Kahramanmaraş’ta eğitimin hizmetine sunulan Bilişim ve Tasarım Kâşifleri Tırı ile çocukların Algo Dijital, Scratch gibi kodlama platformları ve 3D yazıcılarla algoritmik düşünme ve kodlama becerisi kazanması amaçlanıyor. Düş Gezgini Tırı ise çocukların, sanat yoluyla sorumluluk, iletişim, takım çalışması gibi becerilerinin güçlendirilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...