Asya borsaları Çin hariç geriledi

/ Kaynak: AA
Asya borsaları Çin hariç geriledi

Ekonomi Haberleri  / AA

Asya borsalarında, bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanakları öncesinde satış ağırlıklı bir seyir izlendi.

Çin'de Şanghay bileşik endeksi ise pozitif ayrıştı. Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) dün başlayan ve bugün tamamlanacak toplantısının tutanaklarında, faiz artırımının zamanlamasına ilişkin ipuçları aranacak. Tutanakların açıklanmasının öncesinde, Asya borsalarında Çin hariç düşüşler gözlendi. Çin'de, ülke merkez bankasının trilyon dolarlık yerel kamu borçlarının yeniden yapılandırılmasına yardımcı olmak için parasal genişlemeye başlayacağı haberleri, ekonominin nasıl destekleneceğine ilişkin tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Çin Merkez Bankası daha önce yavaşlayan ekonomiyi desteklemek için faiz ve zorunlu karşılık oranlarında indirime gitmişti.
Bu gelişmelerle hafta başından bu yana dalgalı bir seyir izlenen Şanghay bileşik endeksi, bugün de bu seyrini sürdürdü. Güne düşüşle başlayan ve sonrasında yönünü yataya çeviren endeks, şu dakikalarda ise yüzde 0,2 artışla 4.483,08 puanda bulunuyor.
Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,7 gerilemeyle 27.212,48 puanda seyrederken, dolar/rupi paritesi yüzde 0,05 artışla 63,195 seviyelerinden alıcı buluyor.
Hong Kong'da Hang Seng endeksi de yüzde 0,1 kayıpla 28.419,15 puanda dalgalanıyor.
Güney Kore'de Kospi endeksi ise haftanın ilk yarısını yüzde 0,2 düşüşle 2.142,63 puandan sonlandırırken, Japonya piyasasında tatil nedeniyle işlem yapılmıyor.


Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...