Aslan'a Borsa'da fren

Aslan'a Borsa'da fren

Ekonomi Haberleri

Şampiyonluk şansı yükselince Borsa'da hızla değer kazanan Galatasaray hisseleri yüzde 100 prim yaptı, işlem sırası ikinci defa otomatik olarak durduruldu

Süper Lig'de şampiyonluğun en güçlü iki adayından biri olan Galatasaray Sportif A.Ş'nin hisseleri 5 günde yüzde 100 prim yapınca, işleme kapatıldı. Galatasaray'ın işlem sırasında, "olağandışı işlem hareketi" gerekçesiyle "Otomatik Seans Durdurma Sistemi" ikinci kez devreye girdi. Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan duyuruya göre daha önce işlem sırası bir kez durdurulan Galatasaray pay işlem sırası, olağan dışı hareketlerin devam etmesi sebebiyle ikinci defa ve bu defa seans sonuna kadar durduruldu. Yapılan duyuruda, bugünden itibaren 15 takvim günü süreyle brüt takas uygulamasına geçildiği ve bu süre içinde aracı kurum ve yatırımcı bazındaki takas alacaklarının takas süresinden sonra dağıtılmasına karar verildiği bildirildi.
Galatasaray hisselerinin fiyatı, Süper Lig'de sezon bitimine iki hafta kala 3 puanlık avantajla lider olması sebebiyle hızlı bir yükselişe geçmişti. Galatasaray hisseleri, 13 Mayıs'ta 20.50 liradan günü tamamladı. Ardından şampiyonluk yolundaki rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş puan kaybedince hızlı yükseliş başladı ve 5 işlem gününde tam yüzde 100 değer artışıyla fiyat 41.00 liraya çıktı. Bu yükseliş, Galatasaray'ın piyasa değerinin 443.7 milyon liradan 887 milyon liraya çıkmasına sebep oldu. Fenerbahçe hisse senetleri ise Beşiktaş'ın puan kaybı sebebiyle talep gördü. Dün yüzde 3 gerileyen hisse fiyatı 49.30 liradan kapandı. Şampiyonluk şansını kaybeden Beşiktaş'ın hisse fiyatı yatay bir seyir izlerken, Trabzonspor hisselerinin fiyatı ise yüzde 1.36 arttı.
Aslan'a Borsa'da fren

Krediyle satılamayacak ama sağlıklı işlem olacak

Analistler, brüt takas uygulamasının, pay sırasında kredili işlemleri ve gün içi al-sat yapanları engelleyeceğini belirterek, bu uygulama ile fiyat hareketlerinin daha sağlıklı oluşabilmesinin amaçlandığını ifade ediyor. Galatasaray pay piyasasında hem kulübün başkan seçimi hem de şampiyonluk beklentileri ile hızlı bir yükseliş rallisinin görüldüğünü aktaran analistler, 5 işlem gününde görülen yüzde 100'lük artışın, Borsa İstanbul'da otomatik seans durdurma sisteminin ikinci kez çalışmasına neden olduğunu aktarıyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...